Καρεμπέ και Μακρόν σε αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό

Τόσο ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα παρευρεθούν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα την ερχόμενη Τετάρτη (16/10, 19:40). 

Καρεμπέ και Μακρόν σε αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, μαζί με τους πρώην διεθνείς Γάλλους που κατέκτησαν το Μουντιάλ 1998, διάσημους Γάλλους από το χώρο του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους και ο Αρσέν Βενγκέρ, αλλά και καλλιτέχνες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση αφορά έναν αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη (16.10/19:40) όπου η ομάδα Variétés Club de France, θα αντιμετωπίσει την Aviron Bayonnais στο «Stade Jean Dauger» της Μπαγιόν για φιλανθρωπικό σκοπό. Σε έναν ιδιαίτερα αγώνα που οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα γίνει παρουσία του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Η Variétés Club de France είναι μία γαλλική ομάδα που ιδρύθηκε το 1971, συγκεντρώνοντας προσωπικότητες καθώς και πρώην διάσημους ποδοσφαιριστές. Παίζει κατά μέσο όρο σαράντα συναντήσεις το χρόνο, όχι μόνο στην Γαλλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας χρήματα για την βοήθεια ανθρώπων και δομών που έχουν ανάγκη. Μέχρι τώρα έχει δώσει πάνω 2.200 αγώνες, ενώ την περασμένη χρονιά συγκέντρωσε 218.000 ευρώ.

«Ξέρουμε ότι δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε», ανέφερε o Ζακ Βεντρού, γενικός διευθυντής της ομάδας, που στις 11 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε με μία ομάδα βουλευτών σε ένα αγώνα για το κλίμα.

Καρεμπέ: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Ζιντάν να αναλάβει ξανά την Ρεάλ»