Η κακή πορεία της Γαλατασαράι και ο ρόλος του Φαλκάο

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο που απασχόλησε το περασμένο καλοκαίρι τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν πείθει στην Τουρκία, τι του καταλογίζει ο Τύπος.

Η κακή πορεία της Γαλατασαράι και ο ρόλος του Φαλκάο

Το περασμένο καλοκαίρι η φημολογία γύρω από τις μεταγραφές ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων και αυτό του Ραδαμέλ Φαλκάο. Για μία περίοδο ήταν η «τρέλα» του κόσμου ο Κολομβιανός παρά το γεγονός πως τα ποσά που απαιτούνταν για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν εξωπραγματικά και αδιανόητα για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Φαλκάο κατέληξε στη Γαλατασαράι και την ημέρα που έφτασε στην Κωνσταντινούπολη έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο της ομάδας. Περισσότεροι από 20.000 οπαδοί της Γαλατά τον περίμεναν στο αεροδρόμιο της Πόλης για να τον αποθεώσουν.

Μερικούς μήνες μετά έχει ενδιαφέρον να δούμε και τι κάνει ο Φαλκάο με τη Γαλατασαράι, αλλά και τι κάνει η ομάδα που δαπάνησε ένα… καράβι χρήματα για να τον ντύσει στα χρώματα της. Ο 33χρονος επιθετικός όχι μόνο καλό δεν έχει κάνει στη Γαλατά, αλλά έχει λειτουργήσει εντελώς ανάποδα.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα. Η Γαλατασαράι πραγματοποιεί κακή πορεία στο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με μόλις δέκα βαθμούς συγκομιδή. Η κακή της πορεία έχει προκαλέσει προβληματισμό και φυσικά έχει δώσει το… πάτημα στα τουρκικά Μέσα να κάνουν αρκετά θέματα για το τι φταίει.

Όσον αφορά στον Φαλκάο οι επιδόσεις του δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα 7.000.000€ που εισπράττει ετησίως. Έχει παίξει και στα δύο ματς στη φάση των ομίλων του Champions League χωρίς να έχει σκοράρει, ενώ στο πρωτάθλημα Τουρκίας έχει κάνει δύο ενενηντάλεπτα έχοντας σημειώσει ένα γκολ στο 1-0 επί της Κασίμπασα. Έχει παίξει και ένα λεπτό ως αλλαγή στον αγώνα με τη Μαλάτιασπορ.

Ο Φαλκάο εκτός από το ότι δεν έχει πάρει πάνω του την ομάδα της Πόλης όπως περίμεναν οι Τούρκοι αυτή την περίοδο ταλαιπωρείται από τραυματισμό και είναι νοκ άουτ. Δεν κλήθηκε μάλιστα ούτε στην Εθνική ομάδα της Κολομβίας. Στο μεταξύ οι Τούρκοι θεωρούν πως μία από τις αιτίες για την κακή πορεία της Γαλατά είναι και ο Φαλκάο. Το μεγάλο του συμβόλαιο έχει προκαλέσει ανισορροπία στα αποδυτήρια της ομάδας, ενώ και αυτός δεν πείθει με τις εμφανίσεις του. Προς το παρόν, λοιπόν, ο Κολομβιανός επιθετικός δεν βοηθάει τη Γαλατά και σε αυτόν ο τουρκικός Τύπος εντοπίζει και το πρόβλημα της κακής πορείας της ομάδας.