Mπλόκο Κοσοβάρων στην αποστολή του Ερυθρού Αστέρα! (vid)

Το ματς του Ερυθρού Αστέρα με την 3ης Κατηγορίας Τρέπτσα, για το Κύπελλο, αναβλήθηκε, αφού οι αρχές του Κοσόβου δεν επέτρεψαν τη διέλευση του πούλμαν της ομάδας.

Mπλόκο Κοσοβάρων στην αποστολή του Ερυθρού Αστέρα! (vid)

Όμηρος της πολιτικής και της πολύπλοκης γεωστρατηγικής κατάστασης των Βαλκανίων για άλλη μια φορά ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο πιο συγκεκριμένα...

Η αποστολή του Ερυθρού Αστέρα έμεινε εγκλωβισμένη στα σύνορα Σερβίας - Κοσόβου, καθώς οι αρχές της Βαλκανικής κρατικής οντότητας (που οι Σέρβοι δεν αναγνωρίζουν...) δεν επέτρεψαν τη διέλευση του πούλμαν, που μετέφερε την αποστολή του αντιπάλου του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League για να δώσει τον αγώνα Κυπέλλου με την Τρέπτσα.

Η Τρέπτσα εδρεύει στην νότιο τμήμα της Μιτρόβιτσα, πόλης, που γεωγραφικά ανήκει στο Κόσοβο.
Ωστόσο υπάγεται στην σερβική ομοσπονδία, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αφού μετέχει στην 3η Κατηγορία η οποία θεωρείται ερασιτεχνική και περιορίζεται να δίνει αγώνες με συλλόγους της περιοχής.

Όμως στον 1ο Γύρο του Κυπέλλου Σερβίας κληρώθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα μ' αποτέλεσμα οι Κοσοβάρικες αρχές να μπλοκάρουν την αποστολή των πρωταθλητών Σερβίας στο Γιάρινιε.

Πρόκειται για τα σύνορα των δύο χωρών, με τους Σέρβους ωστόσο να μην τα αναγνωρίζουν - όπως και την ανεξαρτησία του Κοσόβου, αφού το θεωρούν λίκνο του Σερβικού λαού - χαρακτηρίζοντας τα ως διοικητικό πέρασμα.

«Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά μας απαγορεύεται. Όταν φτάσαμε στα σύνορα, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ήρθε και είπε ότι μας απαγορεύεται να μπούμε στο έδαφός τους. Στην ερώτησή μου γιατί, είπαν ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης και δεν μας έδωσαν επιπλέον εξήγηση. Θέλαμε απλώς να κάνουμε αθλητισμό, ωστόσο δε μας το επιτρέπουν. Λυπάμαι που οι άνθρωποι εμποδίζουν την τέλεση ενός ποδοσφαιρικού γεγονότος», είπε ο Γενικός Διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, Ζόραν Τέρζιτς.

Συνοδεία οπαδών η ομάδα του Βελιγραδίου...


Πλην της αποστολής στο σημείο του μπλόκου βρίσκονται τουλάχιστον 100 οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι τραγουδούν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης το ματς αναβλήθηκε με την σερβική ομοσπονδία να αποφασίζει για την αναμέτρηση, η οποία εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί σε άλλη πόλη και φυσικά άλλη ημερομηνία.