Μετά από 40 χρόνια γυναίκες θα παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου στο Ιράν!

Μετά από σαράντα χρόνια γυναίκες στο Ιράν θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην προμήθεια εισιτηρίων ποδοσφαιρικών αγώνων, αρχής γενομένης από τον αυριανό (10/10) αγώνα της εθνικής τους ομάδας με την Καμπότζη.

Μετά από 40 χρόνια γυναίκες θα παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου στο Ιράν!

Τελικά, ο τραγικός θάνατος της Σαχάρ Κονταγιάρι φαίνεται πως βοήθησε στο να ληφθεί μια ιστορική απόφαση.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα, η νεαρή Ιρανή, αυτοπυρπολήθηκε και ακολούθως υπέκυψε στα εγκαύματα της. Κι αυτό γιατί θα δικαζόταν από ιρανικό δικαστήριο επειδή προσπάθησε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταμφιεσμένη σε άνδρα.

Το τραγικό συμβάν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, με αποκορύφωμα την στάση της FIFA, η οποία απαίτησε από τις αρμόδιες Αρχές του Ιράν, να επιτρέπουν στο εξής και στις γυναίκες την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων ανδρών.

Χωρίς περιθώρια αντίδρασης, οι Ιρανοί συμμορφώθηκαν και στον αυριανό (11/10) αγώνα με την Καμπότζη, που θα διεξαχθεί στην Τεχεράνη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, αναμένονται περίπου 3.500 γυναίκες.

Γυναίκες, οι οποίες μετά από 40 χρόνια, απέκτησαν το δικαίωμα πρόσβασης στην προμήθεια εισιτηρίων για ποδοσφαιρικούς αγώνες.

FIFA: Στέλνει αντιπροσωπεία στο Ιράν για να εξασφαλίσει ότι θα επιτραπούν οι γυναίκες στο γήπεδο