FIFA: Στέλνει αντιπροσωπεία στο Ιράν για να εξασφαλίσει ότι θα επιτραπούν οι γυναίκες στο γήπεδο

Η FIFA αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο των γυναικών στο Ιράν.

FIFA: Στέλνει αντιπροσωπεία στο Ιράν για να εξασφαλίσει ότι θα επιτραπούν οι γυναίκες στο γήπεδο

Η FIFA θα στείλει αντιπροσωπεία στο Ιράν, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι γυναίκες θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο Azadi στην Τεχεράνη στον αγώνα μεταξύ της εθνικής ομάδας και της Καμπότζης στις 10 Οκτωβρίου, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ο Γάλλος πρώην διεθνής, Γιούρι Τζορκαέφ, έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι μέλος οποιασδήποτε αντιπροσωπείας αλλά επιθυμεί να είναι παρών.

«Το θέμα του Ιράν είναι πολύ ευαίσθητο, αλλά θέλω να είμαι εκεί», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) μια εβδομάδα μετά την τοποθέτηση του ως επικεφαλής του Ιδρύματος της FIFA, στόχος του οποίου, είναι να καταστήσει το ποδόσφαιρο πιο προσιτό στις γυναίκες στη Μέση Ανατολή.

«Η παρουσία αυτής της αντιπροσωπείας είναι σημαντική για να δείξει ότι η FIFA παρεμβαίνει με πεποίθηση», πρόσθεσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από το 1979, στην ασιατική χώρα έχει απαγορευτεί η παρουσία γυναικών στα γήπεδα σε αγώνες ανδρών. Η Σαχάρ Κονταγιάρι, που ονομάστηκε «Μπλε κορίτσι» εξαιτίας των χρωμάτων της αγαπημένης της ομάδας, Εστεγκλάλ, πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχε αυτοπυρποληθεί, έξω από ένα δικαστήριο, όπου φοβόταν πως θα της επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών, επειδή είχε συλληφθεί στις 12 Μαρτίου να παρακολουθεί τον αγώνα μεταμφιεσμένη σε άνδρα.