Ο Μπουφόν κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχών του Πάολο Μαλντίνι

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ξεκίνησε σήμερα (28/9) στο βασικό σχήμα της Γιουβέντους στον αγώνα κόντρα στην ΣΠΑΛ και έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών στο ιταλικό ποδόσφαιρο, ξεπερνώντας τον θρυλικό Πάολο Μαλντίνι

Ο Μπουφόν κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχών του Πάολο Μαλντίνι

Μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα έγραψε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο 41χρονος Ιταλός τερματοφύλακας πήρε φανέλα βασικού στον σημερινό (28/9) αγώνα της Γιουβέντους με αντίπαλο την ΣΠΑΛ για την έκτη αγωνιστική της Serie A και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών στο ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας.

Με αυτήν του την παρουσία κάτω από την εστία της «Γηραιάς Κυρίας» κατέγραψε 903 συμμετοχές και κατέρριψε το ρεκόρ του θρυλικού Πάολο Μαλντίνι της Μίλαν που έχει μία λιγότερη (902).

Ο Μπουφόν είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1995 στην Πάρμα και έκανε το ντεμπούτο του στην Serie A στις 19 Νοεμβρίου στο 0-0 κόντρα στη Μίλαν στο «Ένιο Ταρντίνι», πριν μετακομίσει στο Τορίνο και τις τάξεις της Γιουβέντους το 2001, όπου παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Μάλιστα, ακολούθησε τη Γιουβέντους και στην Serie B την περίοδο 2006-07, έπειτα από τον υποβιβασμό της ομάδας με το σκάνδαλο «Calciopoli» για «στημένους» αγώνες και την βοήθησε να επιστρέψει στα μεγάλα «σαλόνια».

Πέρσι αποφάσισε να αποχωρήσει για πρώτη φορά από την Ιταλία και έβαλε την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το εφετινό καλοκαίρι, ωστόσο, επέστρεψε στα… πάτρια εδάφη του και στο «άντρο» των «μπιανκονέρι» για να συνεχίσει να γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στα γήπεδα της χώρας του.