Ο Σόλσκιερ βλέπει στον καθρέφτη… τον Μουρίνιο

Το κοινό στοιχείο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με τον Ζοσέ Μουρίνιο, που οδήγησε τον τελευταίο στην απόλυση από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σόλσκιερ βλέπει στον καθρέφτη… τον Μουρίνιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την περασμένη Κυριακή μία ακόμα ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με το 2-0 από τη Γουέστ Χαμ, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να βρίσκεται στο στόχαστρο των οπαδών της ομάδας, που με συνθήματα ζητούσαν την απόλυσή του από τον πάγκο του συλλόγου.

Τι κι αν πέρσι τον χειμώνα ο Νορβηγός ανέλαβε τις τύχες των «κόκκινων διαβόλων», έπειτα από την αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο, με στόχο να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών και τις καλές εμφανίσεις, εκ του αποτελέσματος μέχρι σήμερα ο 46χρονος δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες.

Και κατ’ αυτόν τον τρόπο, έχει δικαιώσει παράλληλα και τον Πορτογάλο προκάτοχό του, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο «SkySports» παραδέχτηκε πως «άξιζα να απολυθώ, καθώς ήμουν υπεύθυνος ως προπονητής της ομάδας για την άσχημη αγωνιστική εικόνα που παρουσίαζε αλλά η ωμή αλήθεια είναι ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος είναι χειρότερη σε σύγκριση με πέρυσι. Για μένα αυτό είναι λυπηρό. Ίσως ο κόσμος να νομίζει ότι απολαμβάνω την κατάσταση, αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση».

Το αξιοσημείωτο όσον αφορά την πορεία της Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ στον πάγκο και της αντίστοιχης του αγγλικού συλλόγου με τον Ζοσέ Μουρίνιο, είναι πως στην ουσία… δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα!

Ο Σόλσκιερ έχει συμπληρώσει 27 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και μετρά 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες που μεταφράζονται σε 48 πόντους. Τόσους όμως βαθμούς είχε πάρει και ο Ζοσέ Μουρίνιο στα τελευταία του 27 ματς πρωταθλήματος, πριν δει την… πόρτα της εξόδου του «Ολντ Τράφορντ».

Η στήριξη στον Νορβηγό και… το πλάνο για το μέλλον

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο η Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ στον πάγκο της πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημά της στην κατηγορία από το 1992, με μόλις δύο νίκες στις πρώτες έξι αναμετρήσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Παρόλα αυτά, όμως, η διοίκηση του συλλόγου όχι μόνο συνεχίζει να στηρίζει τον Σόλσκιερ, αλλά δια στόματος και του εκτελεστικού της αντιπροέδρου, Εντ Γούντγουορντ, ζήτησε υπομονή έως ότου «βγει» το μελλοντικό πλάνο που προσπαθεί να εφαρμόσει.

«Θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για να ξαναχτίσουμε την ομάδα και να ενισχύσουμε το σύστημα ακαδημιών μας, σύμφωνα με την φιλοσοφία του συλλόγου και του προπονητή μας. Οι επενδύσεις που έχουμε κάνει και η δέσμευσή μας με τον Σόλσκιερ μας έχουν δώσει τις βάσεις για τις επιτυχίες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποφέρουν αποτελέσματα και είναι σημαντικό να υπάρχει υπομονή, όσο ο Όλε χτίζει την ομάδα για το μέλλον. Συνεχίζουμε την στρατηγική μας», είπε μεταξύ άλλων ο Γούντγουορντ.

Αν θα βγουν στην πράξη οι υπολογισμοί ή αν για ακόμα μία χρονιά ο σύλλογος θα μείνει εκτός στόχων, αυτό θα το δούμε προσεχώς, ωστόσο το γεγονός ότι ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες έντονες αντιδράσεις από πλευράς οπαδών για την αγωνιστική «εικόνα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάθε άλλο παρά θετικό είναι τόσο για την διοίκηση όσο και για τον ίδιο τον Σόλσκιερ.