«Διαζύγιο» Μαρθελίνο - Βαλένθια!


Η ταραχώδης σχέση του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ και της Βαλενθία ολοκληρώθηκε με τις «νυχτερίδες» ν' ανακοινώνουν την απομάκρυνση του από την τεχνική τους ηγεσία μετά από 2 χρόνια

«Διαζύγιο» Μαρθελίνο - Βαλένθια!

Ο Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ δεν είναι, πλέον, προπονητής της Βαλένθια, αφού η Ισπανική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο 54χρονος τεχνικός απομακρύνθηκε από το πόστο του.
Ήταν η κατάληξη ενός «σίριαλ», που κράτησε σχεδόν όλο το καλοκαίρι κι έφερε, πολλάκις, αντιμέτωπους τους διοικητικούς παράγοντες των «νυχτερίδων» με τον Ίβηρα κόουτς.

Η απόφαση ελήφθη στην Σινγκαπούρη, από τον ιδιορκτήτη, Πέτερ Λιμ και κοινοποίηθηκε, στον ενδιαφερόμενο, λίγο μετά την άφιξη του «ισχυρού ανδρός» στην Ισπανική πόλη.

Ο τεχνικός που (επαν)έφερε τους Βαλενθιάνους στο Champions League, μετά από 2 χρόνια απουσίας, εξασφαλίζοντας στις δύο σεζόν, που κάθισε στον πάγκο τους, την 4η θέση, αλλά και το Copa del Rey, τον περασμένο Μάη (στη χρονιά του Ιωβηλαίου της ομάδας), κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα, στον τελικό, αναλώθηκε, όλο το καλοκαίρι, σε, δημόσιες, συγκρούσεις, με τους παράγοντες της ομάδας αναφορικά με τα μεταγραφικά ζητήματα.

Όλα αυτά 3 μέρες πριν η Βαλένθια πάει στη Βαρκελώνη να παίξει με την Μπαρτσελόνα, κι ενώ σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν στο πλευρό του προπονητή, όπως κι ο γενικός διευθυντής της ομάδας Ματέου Αλεμάνι. Του οποίου η θέση είναι, επίσης, επισφαλής...

Διάδοχος του ο Θελάδες

Αντικαταστάτης του Μαρθελίνο θα είναι ο Άλμπερτ Θελάδες. Ένας προπονητής δίχως εμπειρία ως πρώτος προπονητής στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Μοναδική του παρουσία, ως τεχνικός, στην κορυφαία κατηγορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου, ήταν η περσινή ως βοηθός του Χουλέν Λοπετέγκι στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Η οποία ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου μετά την συντριβή, με 5-1, στο «κλάσικο», από την Μπαρτσελόνα. Παλιότερα, o παλαίμαχος των «μερένγκες» (αλλά και των Μπάρτσα - Θέλτα) υπήρξε προπονητής της Εθνικής Ισπανίας Κ21 για 4 χρόνια (φιναλίστ του Εuro 2017) ενώ πέρασε από τα αντίστοιχα πόστα στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Κ17 και Κ16.