Κομπανί: «Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπεύθυνη για τον ρατσισμό στην Ιταλία!»

Ο Βινσέντ Κομπανί με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ρόμελου Λουκάκου από οπαδούς της Κάλιαρι, εμφανίστηκε «λάβρος» κατά της ιταλικής ομοσπονδίας. Διαβάστε τι ακριβώς δήλωσε στο Sky Sport News. 

Κομπανί: «Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπεύθυνη για τον ρατσισμό στην Ιταλία!»

Ο Βινσέντ Κομπανί μίλησε στο αγγλικό δίκτυο Sky Sport News με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ρομέλου Λουκάκου στο παιχνίδι της Ίντερ απέναντι στην Κάλιαρι λίγες μέρες νωρίτερα.

Ρατσιστική επίθεση στον Λουκάκου από οπαδούς της Κάλιαρι (vid)

Ο Βέλγος άσος τόνισε ότι το μήνυμα που έστειλε ο συμπατριώτης του κατά του ρατσισμού ποτέ δε θα μπορέσουν να το καταλάβουν οι ιταλικές αρχές διότι εάν κοιτάξει κανείς τις επιτροπές των FIBA, UEFA, αλλά και την ιταλική με την αγγλική, θα καταλάβει ότι υπάρχει έλλειψη πολυπολιτισμικότητας.

Το κάλεσμα του Λουκάκου μετά τη ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι (pics)

Πιο αναλυτικά ο Κομπανί δήλωσε:

«Ο αληθινός ρατσισμός έγκειται στο ότι καμιά από τις ιταλικές αρχές δεν έχει αντιπροσώπους, οι οποίοι μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τι πραγματικά ο Ρομέλο Λουκάκου περνάει. Εάν κοιτάξει κανείς τις επιτροπές της UEFA και της FIFA, την Ιταλική ή την Αγγλική Ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπάρχει σοβαρή έλλειψη πολυπολιτισμικότητας. Εάν δεν υπάρχει πολυπολιτισμικότητα σε τόπους ισχύος, όπως επιτροπές τότε δεν είναι εφικτό να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να επιβληθούν οι ποινές»