Όσα δεν είπε ο Αλέξις Σάντσες για την Γιουνάιτεντ

Οι λόγοι που απέτυχε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Χιλιανός επιθετικός Αλέξις Σάντσες, ο οποίος αποχώρησε αυτό το καλοκαίρι με προορισμό την Ίντερ

Όσα δεν είπε ο Αλέξις Σάντσες για την Γιουνάιτεντ

Συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο «BBC» παραχώρησε ο Αλέξις Σάντσες και αναφέρθηκε στους λόγους που απέτυχε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 30χρονος επιθετικός δέχτηκε έντονη κριτική για τις κακές του εμφανίσεις στην αγγλική ομάδα και έπειτα από 19 μήνες στο «Ολντ Τράφορντ» τελικά αποχώρησε αυτό το καλοκαίρι από τους «κόκκινους διαβόλους» για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.

Παρά τα όσα έγιναν στο διάστημα της παρουσίας του στη Γιουνάιτεντ, ο 30χρονος ξεκαθάρισε πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή του (τον Γενάρη του 2018) να αποχωρήσει από την Άρσεναλ με προορισμό τη Μάντσεστερ, ωστόσο, παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του για τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής του στις αναμετρήσεις των «κόκκινων διαβόλων».

«Αν με άφηναν να παίξω ολόκληρο ματς, θα το κέρδιζα. Όμως, είχα φτάσει να παίζω περίπου 60 λεπτά και μετά για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν έπαιζα καθόλου στο επόμενο παιχνίδι», είπε μεταξύ άλλων ο διεθνής άσος, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν τον ξεκίνησε σε κανέναν αγώνα παρά τις καλές εμφανίσεις στο Κόπα Αμέρικα, απάντησε: «Καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο…».

Τι δεν είπε ο Αλέξις Σάντσες; Μεταξύ άλλων και το ότι εξ αρχής δεν κατάφερε να ταιριάξει στον αγωνιστικό στιλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην Άρσεναλ ο διεθνής άσος είχε περισσότερη ελευθερία στην επίθεση και το αποτέλεσμα το έδειξαν και οι αριθμοί του.

Στην τελευταία του σεζόν στους «μπλαουγκράνα» μέτρησε 21 γκολ και είχε και 16 «ασίστ» σε 54 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στην Άρσεναλ σε 166 παιχνίδια επίσης σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε συνολικά 80 τέρματα και είχε και 45 «ασίστ» σε διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων.

Στη Γιουνάιτεντ, βέβαια, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για τον ίδιο…

Ο Χιλιανός πήγε σε μία εποχή στην Μάντσεστερ που στον πάγκο της τελευταίας καθόταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος είχε κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για το αμυντικό στιλ παιχνιδιού των «κόκκινων διαβόλων» και ο Σάντσες ήταν ένας από τους παίκτες που είχε πολλά περισσότερα καθήκοντα στον αγωνιστικό χώρο, πέρα τις υποχρεώσεις του στην επίθεση.

Ο διεθνής άσος βρέθηκε… έξω από τα νερά του, ενώ ακόμα και στην επίθεση είχε περισσότερο το ρόλο του δημιουργού παρά του "εκτελεστή". Με την πάροδο του χρόνου δεν κατάφερε τελικά να προσαρμοστεί στο νέο στιλ παιχνιδιού της Γιουνάιτεντ και μοιραία άρχισε να μειώνεται ο χρόνος συμμετοχής του στις αναμετρήσεις και πολλές φορές να μένει ακόμα και στον πάγκο.

Παρά την απόλυση του Μουρίνιο και την έλευση του Σόλσκιερ, ο Σάντσες δεν κατάφερε να ξαναβρεί την χαμένη του αυτοπεποίθηση και ακόμα και ο ίδιος ήξερε πλέον πως ο χρόνος του ήταν μετρημένος στην Γιουνάιτεντ. Στο διάστημα της πορεία του στην Μάντσεστερ πέτυχε μόλις πέντε γκολ σε 19 μήνες σε όλες τις διοργανώσεις, ώσπου αυτό το καλοκαίρι πέρασε φεύγοντας τις «πύλες» του «Ολντ Τράφορντ».

Πλέον, στην Ίντερ ο Σάντσες θα προσπαθήσει να βρει τον καλό του «εαυτό» και μένει να φανεί αν ο νέος προπονητής των «νερατζούρι», Αντόνιο Κόντε, θα καταφέρει να βοηθήσει τον Χιλιανό να επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις και φυσικά τα γκολ.