Βολές Έμερι κατά Σωκράτη (vid)

Ο Ουνάι Έμερι σχολίασε τα λάθη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο ντέρμπι της Άρσεναλ με την Τότεναμ (2-2).

Βολές Έμερι κατά Σωκράτη (vid)

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δέχθηκε κριτική για την απόδοσή του στον αγώνα της Άρσεναλ με την Τότεναμ (2-2). Ο προπονητής της ομάδας, Ουνάι Έμερι, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-2: Σούπερ ντέρμπι στο Λονδίνο! (highlights)

«Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ επειδή πήγαν στο μαρκάρισμα του Κέιν δύο παίκτες. Ο Κέιν μπορεί να πηδήξει για κεφαλιά είτε τον μαρκάρουν ένας είτε δύο παίκτες. Έπρεπε να πάει ένας και ο άλλος να καλύψει...».

Δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Έλληνα διεθνή αμυντικό αλλά ο Παπασταθόπουλος είναι αυτός που αφήνει τη θέση του και τρέχει να ντουμπλάρει τον Τσάκα στην εναέρια μονομαχία του με τον φορ της Τότεναμ.

Παπασταθόπουλος εναντίον Γουίνγκς, Ρόουζ και Σισοκό! Ο καβγάς (vid)

Και ο Έμερι τόνισε: «Παίζουμε με την καρδιά μας, μερικές φορές περισσότερο από ότι με το μυαλό. Χρειάζεται να υπάρχει μια ισορροπία. Να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Λακαζέτ: «Πριν δεχτούμε το πρώτο γκολ παίζαμε καλά. Μερικές φορές η καρδιά μας είναι πιο δυνατή από το κεφάλι μας» είπε ο Γάλλος σκόρερ του πρώτου γκολ της Άρσεναλ.

Αλλά και ο σχολιαστής του BBC, Emlyn Begley στην περιγραφή του αγώνα «περιέλαβε» τον Παπασταθόπουλο. Αναφερόμενος στη φάση του 50΄κατά την οποία ο Σωκράτης πήρε μεγάλο ρίσκο κάνοντας τάκλιν στον Κέιν, είπε:

«Ποιος ψάχνει στην Άρσεναλ για κεντρικούς αμυντικούς; Πόσες από τις μεταγραφές σε αυτή τη θέση συνεχίζουν να είναι καλές;»