Όταν ο Ιμπραΐμοβιτς μιλά εκτός γηπέδου

Ο Σουηδός σούπερ σταρ έχει απασχολήσει πολλάκις με τις φαρμακερές του δηλώσεις που έχουν αφήσει εποχή.

Όταν ο Ιμπραΐμοβιτς μιλά εκτός γηπέδου

Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς διαθέτει ένα μοναδικό χάρισμα με τη μπάλα στα πόδια. Μία ισχυρή προσωπικότητα που το ποδοσφαιρικό κοινό χαίρεται να βλέπει στο γήπεδο άσχετα αν έχει πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα 36 του πλέον χρόνια. Ο Σουηδός επιθετικός εκτός από το να σκοράρει ξέρει και να πετάει εύστοχες ατάκες στις συνεντεύξεις του, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

1)''Έλα σπίτι μου και θα δεις αν είμαι γκέι''

Μία τρυφερή φωτογραφία με τον Πικέ την χρονιά που ήταν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα θα κινήσει τις υποψίες μίας δημοσιογράφου για το αν είναι ομοφυλόφιλος με τον ίδιο να απαντάει: "Έλα σπίτι μου μαζί με την αδερφή σου και θα δεις, αν είμαι γκέι".

2) ''Μιλάς στον Θεό''

Η Εθνική Σουηδίας έπαιζε κόντρα στην εθνική Πορτογαλίας για τους αγώνες μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον Ζλάταν να δίνει το παρών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Σε διάλογο που είχε δημοσιογράφος μαζί του σχετικά με το αν θα περάσει η Σουηδία ο ρεπόρτερ είπε πως θα είναι δύσκολη η αποστολή της με τον Θεό να γνωρίζει την τύχη της πρόκρισης, με τον Ιμπραΐμοβιτς να απαντά: "Μιλάς με τον ίδιο τον Θεό αυτή την στιγμή".

3) ''Ρώτα την γυναίκα σου''

Ο Σουηδός στράικερ εμφανίστηκε με ουλές στο πρόσωπο (άγνωστη η αιτία των πληγών του) με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά από που τις αποκόμισε. Η απάντηση του Ζλάταν ήταν : "Λοιπόν αυτό δεν το ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις την γυναίκα σου γι' αυτό".

4) ''Το δώρο της γυναίκας μου, είμαι εγώ''

Την ημέρα των γενεθλίων της γυναίκας του ο Ίμπρα σε ερώτηση για το τι δώρο θα της κάνει είπε: "Τίποτα δεν της πήρα για τα γενέθλια. Αφού ήδη έχει τον Ζλάταν".

5) ''Ο Ζλάταν είναι σαν να αγοράζεις Φεράρι''

Δυσαρεστημένος για τον τρόπο αντιμετώπισης από τον άλλοτε προπονητή του στην Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Σουηδός υποστήριξε:'' Όταν αγοράζεις τον Ζλάταν, είναι σαν να αγοράζεις μια Ferrari. Όταν οδηγάς ένα τέτοιο αμάξι πρέπει να του βάζεις και το καλύτερο καύσιμο, να πηγαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και να το σπαταλάς όλο. Ο Γκουαρδιόλα, μου έβαζε απλή βενζίνη και με πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή. Αν αυτό ήθελε από την αρχή, τότε ας αγόραζε ένα Fiat".

6) ''Αν δεν βρω σπίτι, θα αγοράσω ξενοδοχείο''

Ήταν καλοκαίρι του 2012 με τον Ίμπρα να υπογράφει στην Παρί Σεν Ζερμέν και να αναζήτα την οικία που θα εγκαταστήσει την οικογένεια του αλλά δεν βρήκε κάποια που να πληροί τις ανάγκες του δηλώνοντας: "Ψάχνουμε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Αν δεν βρούμε τίποτα, τότε απλά θα αγοράσω το ξενοδοχείο".

7) ''Δεν μιλάει κανείς, εγώ είμαι το αφεντικό''

Μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα της Παρί για το γαλλικό πρωτάθλημα και ενώ η αποστολή των Παριζιάνων αποχωρούσε από το γήπεδο με τους δημοσιογράφους να περιμένουν για μία δήλωση ο Ιμπραΐμοβιτς απάντησε: ''Ακολουθήστε με όλοι κανείς δεν θα κάνει δηλώσεις, εγώ είμαι το αφεντικό''.

8)''Ξέρω ότι συμβαίνουν σεισμοί στο Λος Άντζελες. Αυτό συνέβη επειδή ήρθα εγώ''

Ο Ζλάταν εδώ και λίγους μήνες είναι παίκτης των LA Galaxy και με αφορμή την μεταγραφή του στην Αμερική φιλοξενήθηκε σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή. Σε ερώτηση για το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο MLS με δύο γκολ είπε: ''Ξέρω ότι συμβαίνουν σεισμοί στο Λος Άντζελες. Αυτό συνέβη επειδή πάτησα στο Λος Άντζελες. Ήθελα να κάνω εντύπωση. Κάθε ταινία έχει ένα καλό ξεκίνημα''.

9) ''Κάνω τους συμπαίκτες μου σούπερ σταρ''

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε για τον αν οι συμπαίκτες του νιώθουν άβολα με την συνύπαρξη τους στα αποδυτήρια, αιφνιδιάζοντας τον παρουσιαστή με την αφοπλιστική του απάντηση: ''Κάνω τους συμπαίκτες μου σούπερ σταρ. Όπως ακριβώς και σένα''.

10)'' Έβαλα τη Σουηδία στον χάρτη''

Είναι ο πρώτος σκόρερ της χώρας του και απολαμβάνει την αγάπη των συμπατριωτών του. Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε πως δεν μοιάζει σε Σουηδό είπε: ''Δεν είμαι ο κλασικός Σουηδός. Έβαλα τη Σουηδία στον χάρτη''.