Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-2 (πεν. 5-4): Στον ψηλότερο θρόνο οι «κόκκινοι» (highlights)

Το τέταρτο Super Cup στην ιστορία της κατέκτησε η Λίβερπουλ που επικράτησε της Τσέλσι στα πέναλτι με 5-4.

Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-2 (πεν. 5-4): Στον ψηλότερο θρόνο οι «κόκκινοι» (highlights)

Ένας από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του Super Cup διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ μετά το ισόπαλο 2-2 επικράτησαν των Λονδρέζων στα πέναλτι με 5-4 και στέφθηκαν νικητές.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι «κόκκινοι» ήταν πιο δραστήριοι στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά οι «μπλε» ανέβασαν την απόδοση τους κατακόρυφα και ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας. Στο 22' ο Πέδρο σημείωσε την πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση.

Μετά από μία ωραία ατομική ενέργεια ο Ισπανός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή έκανε το σουτ, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άντριαν.

Η πίεση από πλευράς Λονδρέζων συνεχίστηκε και στο 36ο λεπτό ο Ζιρού με ένα ωραίο σουτ από τα αριστερά άνοιξε το σκορ στον τελικό, με το 1-0 να μένει έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει και σχεδόν με το καλημέρα τα κατάφερε χάρη σε τέρμα του Μανέ. Ο Φιρμίνο «τσίμπησε» τη μπάλα προτού τη μπλοκάρει ο Κέπα και ο Σενεγαλέζος ισοφάρισε ανενόχλητος σε 1-1.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή αλλά ο Κέπα στάθηκε «βράχος» μπροστά από την εστία του.

Στο 75' ο Φαν Ντάικ έπειτα από σουτ του Σαλάχ έκανε την προβολή, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας με μία σπουδαία απόκρουση κράτησε ζωντανή την Τσέλσι, στέλνοντας τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στάθηκε καλύτερα από αυτή του Φρανκ Λάμπαρντ και στο 94' με άπιαστο πλασέ του Μανέ έφτασε στην ολική ανατροπή. Η Τσέλσι ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και στο 100' έκανε το 2-2.

Ο Πέδρο έκανε το γύρισμα και ο Άντριαν ανέτρεψε τον Τομάρι με την Στέφανι Φραπάρ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας των «Reds».

Με τις δύο ομάδες να δείχνουν αρκετά επηρεασμένες από την κούραση ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Άμπραχαμ ήταν ο «μοιραίος» της διαδικασίας χαρίζοντας έτσι το τρόπαιο στη Λίβερπουλ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Φιρμίνιο 1-0

Ζορζίνιο 1-1

Φαμπίνιο 2-1

Μπάρκλει 2-2

Οριγκί 3-2

Μάουντ 3-3

Αλεξάντερ Άρνολντ 4-3

Έμερσον 4-4

Σαλάχ 5-4

Άμπραχαμ (Απέκρουσε ο Άντριαν).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άντριαν, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον (Αλεξάντερ - Άρνολντ 90'), Φαμπίνιο, Χέντερσον Μίλνερ (Βαϊνάλντουμ 64'), Μανέ (Οριγκί 102'), Σαλάχ, Τσάμπερλειν (Φιρμίνο 45').

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Κρίστενσεν (Τομόρι 83'), Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς (Μπάρκλεϊ 102'), Πούλισιτς (Άμπραχαμ 74'), Πέδρο, Ζιρού (Μάουντ 74').