Ζοάο Φέλιξ: 126 εκατομμύρια …λόγοι για να τον δεις!

Η πιο ακριβή μεταγραφή στα χρονικά της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ζοάο Φέλιξ, των 126 εκ. ευρώ, δείχνει ότι σε λίγο τα συγκεκριμένα χρήματα θα μοιάζουν ελάχιστα για την αξία του!

Ζοάο Φέλιξ: 126 εκατομμύρια …λόγοι για να τον δεις!

Ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά «μπαμ» του φετινού καλοκαιριού ήταν η απόκτηση του Ζοάο Φέλιξ από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αρχικά τα 126 εκ. ευρώ που καρπώθηκε η Μπενφίκα για να δώσει στους «παπλωματάδες» έναν παίκτη, 19 ετών, με μόλις μία (1) διεθνή συμμετοχή με την «μεγάλη» εθνική της Πορτογαλίας, αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία κι ως επιτυχία των «αετών» της Λισσαβώνας να μοσχοπουλήσουν το πιο ελπιδοφόρο «προϊόν» των ποδοσφαιρικών τους Ακαδημιών τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε υποχρέωσαν την ομάδα της Μαδρίτης να πραγματοποιήσει την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της και την 3η πιο ακριβή στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μόνο εκείνες των Νέιμαρ (222 εκ. ευρώ) κι Εμπαπέ (180 εκ. ευρώ) την ξεπέρασαν στη σχετική λίστα. Αν συνυπολογιστούν και τα μπόνους που δόθηκαν για την μεταγραφή του Κόουτινιο, από τη Λίβερπουλ, στην Μπαρτσελόνα (120 εκ. ευρώ +40 εκ. ευρώ) τότε είναι 4η στη λίστα.

Πάντως είναι πάνω από εκείνη του παίκτη που καλείται ν’ αντικαταστήσει στην Ατλέτικο. Του «προδότη» - για τους φίλους και τους διοικούντες των «κολτσονέρος» - Αντουάν Γκριεζμάν, που πήγε στην Μπαρτσελόνα, εν μέσω «αναθέματος», αντί 120 εκ. ευρώ.

Αρχικά το «γκελ» του ονόματος του Ζοάο Φέλιξ στις τάξεις των φίλων της Ατλέτικο δεν ήταν μεγάλο κι οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες για το αν μπορεί ν’ αντικαταστήσει τον Γάλλο και να μπει στη μακρά λίστα των μεγάλων επιθετικών που συνήθισε να απολαμβάνει το κοινό της ομάδας (Φερνάντο Τόρες, Φορλάν, Φαλκάο, Σέρχιο Αγκουέρο).

Πολλοί εξάλλου αναρωτιόντουσαν πως ένας τινέιτζερ με σώμα που ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί (στα όρια του καχεκτικού και πάντως όχι αθλητικός), που αναζητεί αγωνιστική ταυτότητα και χαρακτήρα (είναι φουνταριστός ή περιφερειακός επιθετικός;) θα ταιριάξει στο απαιτητικό και physical game του «Τσόλο» Σιμεόνε.

Ο Αργεντινός απάντησε στις αιτιάσεις τους βάζοντας τον εξτρέμ για να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του και την ικανότητα του στο «ένας εναντίον ενός», αφήνοντας «μπροστά» τον Ντιέγκο Κόστα, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο επιθετικό παγκοσμίως: να δίνει (και να τρώει...) ξύλο και να τους ανοίγει τους διαδρόμους.

Τα φιλικά... όργια με Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους

Μ’ αυτό τον τρόπο ήρθε το φιλικό (αλλά εξίσου εκκωφαντικό... 7-3!) επί της Ρεάλ Μαδρίτης, για το International Champions Cup, με τον Ζοάο Φέλιξ να σκοράρει άπαξ και να «σερβίρει» δύο γκολ.

Ο Ίβηρας, στο έτερο μεγάλο φιλικό της ομάδας του, μια βδομάδα πριν το ντεμπούτο του στην Primera Division, επανέλαβε τα... όργια του και κόντρα στην.. υποψιασμένη (και πιο αμυντικά προσανατολισμένη) Γιουβέντους.

Με τον Μοράτα παρτενέρ στο 4-4-2, αυτή τη φορά, ξανασκόραρε κι έδωσε και μια ασίστ στον Λεμάρ, σε διάστημα 9 λεπτών, για να διαμορφωθεί το νικηφόρο 2-1 υπέρ της Ατλέτικο.

Κι αν οι ενστάσεις ότι μιλάμε για φιλικά έχουν κάποια βάση υπάρχει κι ο αντίλογος της άμεσης προσαρμογής του στο καινούργιο σύστημα της νέας του ομάδας, η οποία προοιωνίζει ότι η καριέρα του μόνο ανοδική πορεία δύναται να έχει, εφόσον μείνει μακριά από προβλήματα τραυματισμών.

Πορεία που θα κάνει τα 126 εκ. ευρώ που ξοδεύτηκαν για κείνον να φαίνονται γρήγορα... ψιχία, ενώ θα κάνουν την ανάμνηση του Γκριεζμάν (από τον οποίο... κληρονόμησε και το νούμερο «7») να ξεθωριάσει σύντομα...