Φέρντιναντ για Μαγκουάιρ: "Θα ηγηθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ"

Το εγκώμιο του του νεοαποκτηθέντα αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, έπλεξε με δηλώσεις του ο παλαίμαχος Άγγλος στόπερ, Ρίο Φέρντιναντ

Φέρντιναντ για Μαγκουάιρ: "Θα ηγηθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ"

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον νεοαποκτηθέντα κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, αναφέρθηκε ο Ρίο Φέρντιναντ. Ο παλαίμαχος στόπερ είδε τον 26χρονο να επιλέγει κι αυτός στους «κόκκινους διαβόλους» την φανέλα με το νούμερο «5» και με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Ο πιο ακριβός αμυντικός όλων των εποχών. Ο Χάρι Μαγκουάιρ υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 80 εκατομμύρια λίρες. Είναι αστείο που βρεθήκαμε και οι δυο μας εκεί... Έχει πίεση; Ναι... Έχει απαιτήσεις απ' όλο τον κόσμο; Σίγουρα... Θα έχει όλα τα μάτια στραμμένα πάνω του; 100%... Θα περιμένουν πράγματα από εκείνον οι συμπαίκτες του; Φυσικά... Θα περιμένει ο κόσμος τεράστια αλλαγή στην μοίρα της ομάδας; Σχεδόν σίγουρα... Αυτά είναι τα συναισθήματα, τα ερωτήματα που με κυρίευσαν όταν υπέγραψα εγώ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όντας αμυντικός στην καριέρα μου, ενδιαφερόμουν για τον Χάρι Μαγκουάιρ και το παιχνίδι του από τότε που η ομάδα είχε στον πάγκο τον Μόγιες. Έχει κάνει τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Έχει εξελιχθεί σε κάποιον που μπορεί πραγματικά να ηγηθεί και να είναι καθοδηγητής. Μπορεί να είναι αποτελεσματικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είναι συμπαγής, έχει θέληση να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και να οδηγήσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Έχοντας μιλήσει με κόσμο που τον γνωρίζει, όλοι μιλούν για άνθρωπο με σωστή νοοτροπία, δουλευταρά, που δίνει το 110% του εαυτού του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειαζόταν κάποιον στην άμυνα τα τελευταία χρόνια που να έχει χαρακτήρα και να μπορεί να αναλάβει ευθύνες και να ηγηθεί στην άμυνα. Απ' όσα άκουσα από τον κόσμο που γνωρίζει τον Μαγκουάιρ, είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να το προσφέρει αυτό στην ομάδα. Θα ήθελα να του ευχηθώ καλή επιτυχία με το 5 στην πλάτη και μακάρι να βοηθήσει να επιστρέψουν οι επιτυχίες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Για την ιστορία υπενθυμίζεται πως όταν ο Φέρντιναντ μετακόμισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Λιντς το καλοκαίρι του 2002 έναντι 30 εκατομμυρίων λιρών είχε αποτελέσει την πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή στην Βρετανία, όπως επίσης και την πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στον κόσμο μετά τον Λιλιάν Τουράμ.

Ο Μαγκουάιρ από την πλευρά του με την μεταγραφή του αυτό το καλοκαίρι από την Λέστερ στην Γιουνάιτεντ έναντι 80 εκατομμυρίων λιρών αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στον κόσμο.