H Μάντσεστερ Σίτι το Community Shield, 5-4 τη Λίβερπουλ στα πέναλτι (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ» έπειτα από το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και κατέκτησε η πρώτη κούπα της χρονιάς στην Αγγλία, το Community Shield, για δεύτερη σερί χρονιά και έκτη συνολικά στην ιστορία της.

H Μάντσεστερ Σίτι το Community Shield, 5-4 τη Λίβερπουλ στα πέναλτι (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με την Λίβερπουλ για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς στην Αγγλία. Οι «πολίτες» νίκησαν 5-4 στα πέναλτι τους "κόκκινους" στον τελικό του Community Shield και σήκωσαν στον «ουρανό» του «Γουέμπλεϊ» το κύπελλο για δεύτερη σερί χρονιά και έκτη συνολικά στην ιστορία τους.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού στην αγγλική πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 12’ με το τέρμα που σημείωσε ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ ανέβασε και την απόδοσή της. Στο 77’ οι «κόκκινοι» έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μάτιπ και παρότι προσπάθησαν να πετύχουν και την ανατροπή, τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα» μοιραίος παίκτης για την θρυλική ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ήταν ο Βαϊνάλντουμ, καθώς ο Κλαούντιο Μπράβο απέκρουσε το πέναλτι του Ολλανδού μέσου και έτσι οι «γαλάζιοι» πήραν τη νίκη με 5-4 και συνάμα το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (67' Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67' Κεϊτά), Χέντερσον (79' Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79' Τσέιμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Σακίρι).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα (61' Γκιντογάν), Ντε Μπράινε (89' Φοντέν), Σανέ (13' λ. τρ. Ζεσούς, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Γκολ 1-0 για τη Λίβερπουλ, σκόραρε ο Σακίρι.
Γκολ 1-1 για τη Σίτι, ισοφάρισε ο Γκιντογάν.
Γκολ 1-1 για τη Σίτι, ισοφάρισε ο Γκιντογάν.
Αστόχησε ο Βαϊνάλντουμ, απέκρουσε ο Μπράβο για τη Σίτι. Παραμένει το 1-1.
Γκολ 1-2 για τη Σίτι. Σκόραρε ο Μπερνάρντο Σίλβα.
Γκολ 2-2 για τη Λίβερπουλ, σκόραρε ο Λαλάνα.
Γκολ 2-3 για τη Σίτι. Σκόραρε ο Φοντέν.
Γκολ 3-3 για τη Λίβερπουλ, σκόραρε ο Τσέιμπερλεν.
Γκολ 3-4 για τη Σίτι, σκόραρε ο Ζιντσένκο.
Γκολ 4-4 για τη Λίβερπουλ. Σκόραρε ο Σαλάχ.
Γκολ 4-5 για τη Σίτι. Ο Ζεσούς σκόραρε και η Σίτι.

ΟΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ
21: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
15: Άρσεναλ, Λίβερπουλ
9: Έβερτον
7: Τότεναμ
6: Μάντσεστερ Σίτι
4: Τσέλσι, Γουλβς, Επίλεκτοι Άγγλοι επαγγελματίες
2: Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, Μπέρνλι, Λιντς, Επίλεκτοι Άγγλοι ερασιτέχνες
1: Νιουκάστλ, Άστον Βίλα, Μπλάκμπερν, Γουέστ Χαμ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Σάντερλαντ, Πόρτσμουθ, Λέστερ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Μπράιτον, Χάντερσφιλντ, Κάρντιφ, Επίλεκτοι Άγγλοι Παγκοσμίου Κυπέλλου, Μπόλτον, Ντέρμπι.