Φίτεσε - Αγιαξ 2-2: Ισοπαλία πριν την Τούμπα (vids)

Ισόπαλος 2-2 αναδείχθηκε ο Άγιαξ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Φίτεσε για την πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος και λίγες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League στην Τούμπα.

Φίτεσε - Αγιαξ 2-2: Ισοπαλία πριν την Τούμπα (vids)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Φίτεσε, καθώς μόλις στο 13' ο Μπέρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σουρς και κατέληξε στα δίχτυα του Ονάνα.

Η απάντηση του Άγιαξ ήταν γρήγορη, αφού στο 30' ο εντυπωσιακός Φαν Ντε Μπέεκ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 55' οι γηπεδούχοι πήραν για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ, με τον Ριτσέντλι Μπαζούρ να κάνει εντυπωσιακή κούρσα και με ευθύβολο σουτ να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ονάνα!

Στο 57ο λεπτό ο Άγιαξ έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ζίγεχ απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε, ο Πάσβερ απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας ο Μάριν έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 75' ήρθε το 2-2 για τον Άγιαξ, με τον Φαν Ντε Μπέεκ να τροφοδοτεί τον Τάντιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αγιαξ είχε τις προϋποθέσεις να φτάσει στην ολική ανατροπή. Στο 81' ο Ντόλμπεργκ απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, στο 85' αποβλήθηκε ο Μπαζούρ της Φίτεσε, στο 87' ο Πάσβερ είπε "όχι" σε διπλή ευκαιρία του "Αίαντα" και στο 90' ο Φέλτμαν σούταρε δυνατά και η μπάλα πέρασε εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Πάσβερ.