Στους υποψήφιους για προπονητής της χρονιάς ο Σάντος!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας είναι μεταξύ των 10 προπονητών που θα διεκδικήσουν το σχετικό βραβείο της FIFA!

Στους υποψήφιους για προπονητής της χρονιάς ο Σάντος!

Ότι δεν κατάφερε πριν από τρία χρόνια παρότι είχε... νωπά τα «γαλόνια» της κατάκτησης του Euro 2016 μπορεί να καταφέρει την φετινή χρονιά ο Φερνάντο Σάντος.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Πορτογαλίας, εκείνος που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στις μοναδικές κατακτήσεις τίτλων σε επίπεδο Ανδρών είναι έτοιμος να εξαργυρώσει τον (εντός έδρας) θρίαμβο στο Nations League με μια προσωπική διάκριση: εκείνη του κορυφαίου προπονητή του 2019.

Ακόμη όμως και να μην τα καταφέρει, όπως και προ τριετίας (σ. όταν είχε αναδειχθεί τρίτος, με πρώτον έναν άλλο «δικό μας», τον Κλάουντιο Ρανιέρι, που είχε οδηγήσει την Λέστερ στην κατάκτηση της Premier League) είναι άκρως τιμητικό το γεγονός ότι είναι στη 10αδα των υποψηφίων της FIFA για το σχετικό βραβείο.

Η λίστα

Το όνομα του Πορτογάλου φιγουράρει μεταξύ εκείνων των Τζαμέλ Μπελμαντί (εκλέκτορας της Εθνικής Αλγερίας που κατέκτησε το Copa Africa), Ντιντιέ Ντεσάν (εκλέκτορας Εθνικής Γαλλίας), Μαρσέλο Γκαγιάρδο (τεχνικός της, κατόχου του Cοpa Libertadores, Ρίβερ Πλέιτ), Ρικάρντο Γκαρέκα (εκλέκτορας της Εθνικής Περού, φιναλίστ του Copa America), Τίτε (εκλέκτορας της, κατόχου του Copa America, Βραζιλίας), Πεπ Γκουαρντιόλα (μάνατζερ της Μάντσεστερ Σίτι, που έγινε η πρώτη ομάδα στα Αγγλικά ποδοσφαιρικά χρονικά που κατέκτησε και τους 4 εγχώριους τίτλους μιας σεζόν), Γιούργκεν Κλοπ (μάνατζερ της, κατόχου του Champions League, Λίβερπουλ), Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (μάνατζερ της φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ) και Έρικ Τεν Χαγκ (τεχνικός του Άγιαξ, που επανέφερε την ολλανδική ομάδα στους τίτλους και στα ημιτελικά του Champions League, μετά από 22 χρόνια).

Η ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή θα γίνει στο Μιλάνο στις 23 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του γκαλά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.