Το κεφάλαιο «Παρί» για τον Κιλιάν Εμπαπέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ζητά ευρωπαϊκούς τίτλους για να παραμείνει στην Παρί και να κλείσει τα αυτιά τους στις «σειρήνες» από την Μαδρίτη, αλλά οι «πρωτευουσιάνοι» προσφέρουν «χρυσάφι» για να τον κρατήσουν

Το κεφάλαιο «Παρί» για τον Κιλιάν Εμπαπέ

Οι εξελίξεις στο θέμα που αφορά το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να μην έχει κάποια εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως δεν θα αργήσει να παίξει και πάλι δυνατά στο μεταγραφικό «παζάρι» και θα δημιουργήσει νέο «πονοκέφαλο» για την διοίκηση του γαλλικού συλλόγου.

Το όνομα του 20χρονου επιθετικού βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ουκ ολίγων ευρωπαϊκών συλλόγων που «ερίζουν» για την απόκτησή του. Ιδίως μάλιστα της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία βλέπει στο πρόσωπό του τον μελλοντικό σταρ στην επίθεσή της.

Την ίδια στιγμή, η Παρί Σεν Ζερμέν του προσφέρει νέο "ηγεμονικό" συμβόλαιο για να τον κρατήσει στις τάξεις της, με το οποίο μάλιστα οι αποδοχές του διεθνούς άσου θα φτάσουν τα 46 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ως το καλοκαίρι του 2025.

Το ερώτημα όμως που τίθεται στην υπόθεση του νεαρού άσου, είναι αν μπορεί το «χρυσάφι» της Παρί να καλύψει και τα «θέλω» του Εμπαπέ.

Όταν ο τελευταίος εντάχθηκε στο δυναμικό των «πρωτευουσιάνων» το καλοκαίρι του 2017, το πλάνο που του παρουσίασε η διοίκηση ήταν η προοπτική να φτάσει η ομάδα στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου με την κατάκτηση του Champions League. Κάτι, βέβαια, που εκ του αποτελέσματος ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

Στην πρώτη του σεζόν η γαλλική ομάδα, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπάνησε για μεταγραφές, αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την περασμένη περίοδο αποχαιρέτησε την διοργάνωση στην ίδια φάση, καθώς ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα της από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία είχε κερδίσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ»!

«Πεινασμένος» για τίτλους ο Γάλλος επιθετικός

Ο Εμπαπέ, που πέρσι το καλοκαίρι στέφθηκε πρωταθλητής Κόσμου με την Γαλλία, είναι «πεινασμένος» για τρόπαια και δόξα και, όπως προκύπτει από τα γαλλικά δημοσιεύματα, το πρόβλημά του στην Παρί δεν είναι πλέον το οικονομικό, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν δείχνει να κάνει βήματα προόδου στην Ευρώπη.

Αν τελικά παραμείνει εφέτος ο Εμπαπέ στην Παρί, τότε ο γαλλικός σύλλογος θα βρεθεί τη νέα σεζόν με την… πλάτη στον τοίχο. Θα πρέπει αυτήν την φορά να κάνει μία καλύτερη πορεία στα «σαλόνια» του Champions League, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της απώλειας του μεγάλου της «αστεριού».

Και σημειώνεται πως η κατάσταση στους Παριζιάνους δεν είναι και η καλύτερη, αφού παράλληλα ανοιχτό παραμένει και το «μέτωπο» με το μέλλον του Νεϊμάρ.

Όταν αναφέρθηκε αυτές τις μέρες ο τεχνικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, στον Εμπαπέ, επεσήμανε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Εμπαπέ αποτελεί προτεραιότητα και ότι είναι σημαντικός για το σύλλογο. Είναι χαρισματικός, ο κόσμος τον λατρεύει και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν ποδοσφαιριστή σαν αυτόν στις τάξεις μας».

Παρά τις διαπραγματεύσεις βέβαια ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο διεθνής άσος ακόμα δεν φαίνεται πρόθυμος να ανανεώσει το συμβόλαιό του που εκπνέει το 2022.