Οι πέντε τίτλοι του Ριγιάντ Μαχρέζ

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κατακτήσει πέντε τρόπαια και συγκεκριμένα τέσσερα με την Μάντσεστερ Σίτι κι ένα με την εθνική του ομάδα

Οι πέντε τίτλοι του Ριγιάντ Μαχρέζ

Τις καλύτερες… 348 ημέρες της ποδοσφαιρικής του καριέρας πέρασε ο Ριγιάντ Μαχρέζ, αφού μέσα σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο κατέκτησε όχι έναν αλλά… πέντε τίτλους! Ο διεθνής Αλγερινός άσος, που είναι μάλιστα και αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του, σήκωσε αυτές τις μέρες στα χέρια του το τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στα γήπεδα της Αιγύπτου, έπειτα από τον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Σενεγάλη. Νωρίτερα, όμως, είχαν προηγηθεί κι άλλες επιτυχίες για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή.

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, όταν άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα με την μεταγραφή του από την Λέστερ στην Μάντσεστερ Σίτι. Εκ του αποτελέσματος, δεν άργησε να δικαιωθεί για την επιλογή του να επιμένει στην μετακίνησή του στους «πολίτες».

Αν και δεν βρισκόταν στις επιλογές του προπονητή του στους «γαλάζιους», Πεπ Γκουαρντιόλα, για το βασικό σχήμα, προσέφερε τα μέγιστα ώστε ο σύλλογος να κατακτήσει κατά σειρά το Κομιούνιτι Σιλντ (σ. αγγλικό Σούπερ Καπ), το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο Αγγλίας και φυσικά τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ. Ένα πρωτάθλημα που για τον ίδιο μάλιστα ήταν και το δεύτερο στην καριέρα του στην Αγγλία, αφού είχε προηγηθεί αυτό της σεζόν 2015-16 με την εντυπωσιακή πορεία της Λέστερ.

Έτσι, φτάσαμε αυτό το καλοκαίρι και στο τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να προσφέρει και πάλι τα μέγιστα ώστε η Αλγερία να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με τον ίδιο να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα στην διοργάνωση και να είναι στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ του θεσμού πίσω από τον Νιγηριανό Ιγκάλο, η Αλγερία ολοκλήρωσε την πορεία της αήττητη στο Copa Africa.

Πέρασε με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς από την φάση των ομίλων, ενώ στην συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά την Γουινέα στους «16», την Ακτή Ελεφαντοστού στα προημιτελικά και την Νιγηρία στα ημιτελικά, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που ο Μαχρέζ πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 95’ και της χάρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Στην τελευταία φάση του τουρνουά, ο Μαχρέζ ηγήθηκε για ακόμα μία φορά της εθνικής του ομάδας και της έδειξε τον δρόμο για την κορυφή και την κατάκτηση του τίτλου κόντρα στην Σενεγάλη.

Μέσα στο διάστημα αυτό του ενός χρόνου ο διεθνής άσος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του τόσο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι όσο και με αυτήν του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Αυτό που μένει να φανεί, ωστόσο, είναι αν θα συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό και τη νέα σεζόν, που για τους πρωταθλητές ξεκινά ουσιαστικά από τις 4 του Αυγούστου με το παιχνίδι του Κομιούνιτι Σιλντ (σ. αγγλικό Σούπερ Καπ) κόντρα στην Λίβερπουλ στο "Γουέμπλεϊ" του Λονδίνου.