Ντε Λιχτ: «Τεράστια τιμή η Γιουβέντους»

«Ήταν πολύ όμορφο και κολακευτικό που μου μίλησε και ο Κριστιάνο, αλλά δεν εξαρτήθηκε από αυτό η απόφαση που πήρα», τονίζει ο Ματίας Ντε Λιχτ.

Ντε Λιχτ: «Τεράστια τιμή η Γιουβέντους»

Ο Ματίας Ντε Λιχτ παρουσιάστηκε από την Γιουβέντους, μετά τη μεταγραφή του από τον Άγιαξ έναντι 75 εκατ. ευρώ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των «μπιανκονέρι» έδειξε ενθουσιασμένος με τη νέα προοπτική της καριέρας του:

«Είναι μεγάλο βήμα για εμένα, το πρώτο μακριά από την πατρίδα μου, αλλά ήταν τεράστια τιμή που με θέλησε η Γιουβέντους και οι οπαδοί της ομάδας με έκαναν να αισθανθώ όμορφα με την υποδοχή που μου ετοίμασαν. Μακάρι να μπορέσω να το ανταποδώσω. Μίλησα με τον Σάρι στο τηλέφωνο για να γνωριστούμε και είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα να παίξω εδώ, αφού έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για εκείνον και μου αρέσει η φιλοσοφία του γύρω από το αμυντικό παιχνίδι. Μετά τον τελικό του Nations League είχα πάρει την απόφασή μου.

Ήταν πολύ όμορφο και κολακευτικό που μου μίλησε και ο Κριστιάνο, αλλά δεν εξαρτήθηκε από αυτό η απόφαση που πήρα. Όταν ήρθαμε με τον Άγιαξ να παίξουμε στο Τορίνο, με εντυπωσίασε η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στην Allianz Arena.

Στην Ολλανδία, φτιάχνουμε παιχνίδι από την άμυνα και πιέζουμε ψηλά, ενώ στην Ιταλία έχει περισσότερο ζώνη και μαζική άμυνα από την ομάδα. Μακάρι να με βοηθήσει η Γιουβέντους και να τη βοηθήσω κι εγώ. Είμαι ακόμα 19 και μπορώ να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο με την καθημερινή δουλειά. Έχω συνηθίσει στην πίεση, είναι κάτι φυσιολογικό και δεν έχω πρόβλημα. Στον Άγιαξ είχαμε ένα πολύ πιο νεανικό περιβάλλον και τώρα ελπίζω να μάθω πράγματα από τους σπουδαίους πρωταθλητές όπως είναι οι Κιελίνι, Μπουφόν, ο Κριστιάνο και πολλοί άλλοι» δήλωσε ο Ντε Λιχτ, ενώ, όταν ρωτήθηκε για τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τα παιδικά του χρόνια με μια φανέλα των «μπιανκονέρι», ξεκαθάρισε σχετικά:

«Πρέπει να ήμουν 6-7 ετών σ' εκείνη τη φωτογραφία. Τότε θαύμαζα τον Καναβάρο με το παιχνίδι του. Πάντοτε είχα θετικά συναισθήματα για τη Γιουβέντους και την υποστήριζα».