«Καμπάνα» σε Στάριτζ για παράνομο στοιχηματισμό

Με αποκλεισμό δύο εβδομάδων από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ντάνιελ Στάριτζ για παράνομο στοιχηματισμό

«Καμπάνα» σε Στάριτζ για παράνομο στοιχηματισμό

Ένοχος για παράνομα στοιχήματα κρίθηκε ο Ντάνιελ Στάριτζ και τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού δύο εβδομάδων από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, όπως επίσης και με χρηματικό πρόστιμο 84ων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 29χρονος πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ προέτρεψε τον αδερφό του, Λίον, να στοιχηματίσει υπέρ της μεταγραφής του στην Σεβίλλη τον Γενάρη του 2018, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος εκείνη την περίοδο ο ίδιος δεν μετακινήθηκε στους Ανδαλουσιάνους αλλά στην Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον με την μορφή δανεισμού από τους «κόκκινους».

Η «καμπάνα» που του επιβλήθηκε ήταν αποκλεισμός για έξι εβδομάδες, ωστόσο, οι τέσσερις από αυτές είναι με αναστολή, οπότε ο ποδοσφαιριστής θα έχει και πάλι δικαίωμα συμμετοχής στο τέλος του μήνα.

Ο Στάριτζ, που έχει μείνει ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι από την αγγλική ομάδα και συνεχίζει να αναζητά τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του, ανέφερε για την ποινή που του επιβλήθηκε: «Είμαι ευγνώμων στην επιτροπή που αφιέρωσε τόσο χρόνο και σκέψη στην υπόθεσή μου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους νομικούς εκπροσώπους μου για την υποστήριξη που μου έδειξαν σε αυτούς τους 15 δύσκολους μήνες».

Στη συνέχεια αναφερόμενος και στην πρόθεση της αγγλικής Ομοσπονδίας να καταθέσει έφεση, πρόσθεσε: «Είμαι ευγνώμων που οι 9 από τις 11 κατηγορίες δεν προχώρησαν και που η επιτροπή είδε στο πρόσωπό μου έναν ειλικρινή και αξιόπιστο μάρτυρα, καθώς επίσης πως οι πράξεις μου ήταν κάκιστες σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη ημέρα. Έγινε ακρόαση της υπόθεσης για επτά μέρες από μια διακεκριμένη επιτροπή, η οποία κατέληξε σε μια μακροσκελή και μια απόφαση μετά από πολλή σκέψη, που ακολούθησε της εκτενούς έρευνας της Ομοσπονδίας.

Κατά συνέπεια είναι πολύ απογοητευτικό που ακούω ότι η Ομοσπονδία θα κάνει έφεση για την απόφαση. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την υπόθεση και την έφεση. Προπονούμαι σκληρά και είμαι επικεντρωμένος στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν».