Nέτο: «Ήρθα για το Champions League»!

Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι δήλωσε ποιος είναι ο στόχος του σημειώνοντας ότι για τον ίδιο είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του... κόσμου!

Nέτο: «Ήρθα για το Champions League»!

Μετά τον Φρένκι Ντε Γιονγκ ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ Νέτο παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα ως δεύτερο μεταγραφικό της απόκτημα την τρέχουσα περίοδο.

Ο Λατινοαμερικάνος αποκάλυψε ότι ο στόχος του δεν διαφέρει από εκείνον της νέας του ομάδας: «Από την στιγμή που έρχεσαι στην Μπάρτσα οι απαίτησεις μεγαλώνουν. Εδώ όλοι θέλουν να κερδίσουν το Champions League Είχα την ευκαιρία να το κερδίσω αλλά έχασα στον τελικό (σ. από την Μπαρτσελόνα όταν ήταν στην Γιουβέντους το 2015 κι από την Ρεάλ Μαδρίτης, δύο χρόνια αργότερα). Ξέρω τι σημαίνει για τους παίκτες και τον κόσμο. Ο κύριος λόγος που ήρθα εδώ ήταν για να παλέψω για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ο στόχος μου. Θα δώσω τα πάντα για να την κατακτήσω...»

«Ήρθα για να παίξω!»

Ο 29χρονος πρώην τερματοφύλακας της Βαλένθια - που ήρθε με... τράμπα και τον Γιάσπερ Σίλεσεν να γίνεται «νυχτερίδα» - παρότι είναι κοινή πεποίθηση ότι έρχεται για ν' αποτελέσει όπως κι ο προκάτοχος του Ολλανδός κίπερ, τη «ρεζέρβα» του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν στα γκολπόστ των «μπλαουγκράνα» έδειξε ότι μόνο συμβιβασμένος με τον πάγκο δεν καταφτάνει στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας:

«Περισσότερο από κάθε τι άλλο ήρθα εδώ για να βελτιωθώ. Σέβομαι τον Τερ Στέγκεν, αλλά όσο περισσότερους παίκτες υψηλού επιπέδου έχουμε τόσο το καλύτερο. Έχω εμπειρίες, ξέρω τις δυνατότητες μου και τι μπορώ να φέρω στην ομάδα. Έρχομαι για να παίξω. Διαφορετικά δεν θα με είχαν πάρει. Το κύριο είναι δουλέψω με επαγγελματισμό και πειθαρχία. Στοιχεία που έχω. Το να έρθεις στην Μπαρτσελόνα δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Έρχομαι για να αποτελέσω μέρος της ιστορίας της και ν' αφήσω το στίγμα μου. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να με συγκρίνετε με τον Τερ Στέγκεν. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι οι δύο παράλληλα. Αν είναι ο καλύτερος του κόσμου; Για τον ίδιο ελπίζω πως ναι. Όλοι το ίδιο ελπίζουμε άλλωστε. Κι εγώ νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος...»