Αποβολή Μέσι με Χιλή: Τι γράφει το φύλλο αγώνα

Πώς εξήγησε ο Παραγουανός διαιτητής  την απόφαση του ν' αποβάλλει τον αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής στον αγώνα της 3ης θέσης του Κόπα Αμέρικα, κόντρα στη Χιλή.

Αποβολή Μέσι με Χιλή: Τι γράφει το φύλλο αγώνα

Δεν αποβάλλεται κάθε μέρα. Για την ακρίβεια είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του (αμφότερες στην Εθνική του ομάδα) που ο Λιονέλ Μέσι βλέπει την κόκκινη κάρτα ενός διαιτητή.

Έτσι τα ΜΜΕ έψαξαν και βρήκαν το τι έγραψε ο Μάριο Ντίας ντε Βιβάρ, ο Παραγουανός διαιτητής της αναμέτρησης, με την Χιλή, για την 3η θέση του 46ου Κόπα Αμέρικα, σχετικά με την φάση του 37ου λεπτού.

Τότε που έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια - μ' απευθείας κόκκινη κάρτα - όχι μόνο στον αρχηγό της «αλμπισελέστε», αλλά και στον ομόλογο του, της «ρόχα», Γκάρι Μεδέλ, μετά την «κοκορομαχία» που είχαν στην επανορθωτική γραμμή.

Ο 36χρονος ρέφερι έγραψε σχετικά πως «το νούμερο 10 της Αργεντινής έδωσε ένα δυνατό χτύπημα με τον ώμο στον αντίπαλό του, την ώρα που δεν παιζόταν η μπάλα», ενώ για τον Μεδέλ αναφέρει ότι «χτύπησε βάναυσα στο στήθος και στο χέρι τον αντίπαλό του, την ώρα που τον συγκρατούσαν οι συμπαίκτες του».

Η απόφαση του Μάριο Ντίας ντε Βιβάρ, ειδικά για τον Μέσι, συγκέντρωσε την κατακραυγή του συνόλου των παρισταμένων Αργεντίνων οπαδών, και οδήγησε τον «καπιτάν» της «σελεσιόν» να ...ξιφουλκήσει, εκ νέου, κατά της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ν. Αμερικής...