Copa America 2019: Μέσι: «Διαδικασία στημένη για την Βραζιλία» - Conmebol: «Έλλειψη σεβασμού» (pic)

Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα, «επιτέθηκε» στην διοργανώτρια αρχή για την αντιμετώπιση που είχε η Αργεντινή στο Copa America.

Copa America 2019: Μέσι: «Διαδικασία στημένη για την Βραζιλία» - Conmebol: «Έλλειψη σεβασμού» (pic)

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Χιλή καθώς αποβλήθηκε μετά την διαμάχη που είχε με τον Γκάρι Μεδέλ. Η αλήθεια είναι δεν φαίνεται να φταίει. Μετά το τέλος του μικρού τελικού ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε πως η διαδικασία του Copa America ήταν στημένη.

Copa America - μικρός τελικός: Η Αργεντινή 2-1 την Χιλή (vid)

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλη η διαδικασία είναι "στημένη" για την Βραζιλία. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της διεφθαρμένης κατάστασης λόγω της απουσίας σεβασμού προς την ομάδα μας. Πάντα λέω την αλήθεια και είμαι ειλικρινής. Αυτό είναι που με κρατάει ήρεμο. Αν έχουν επιπτώσεις τα λεγόμενά μου, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά»

Ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσ από τα Social Media μετά το τέλος του αγώνα:

«Αποχωρούμε από τη διοργάνωση με έναν θρίαμβο, με το κεφάλι μας ψηλά, αλλά και με το αίσθημα της αδικίας. Πιστεύουμε ότι αξίζαμε να βρισκόμαστε εμείς στον μεγάλο τελικό γιατί παίξαμε καλύτερα και ήμασταν καλύτεροι από τη Βραζιλία στα ημιτελικά. Πρέπει να κοιτάξουμε πλέον μπροστά με αισιοδοξία γιατί υπάρχει σωστή βάση για το μέλλον και πρέπει ο κόσμος να δώσει χρόνο σε αυτή την εθνική ομάδα...».

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία CONMEBOL απαντάει με σκληρό τρόπο στον Λιονέλ Μέσι.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές νικάς και κάποιες φορές χάνεις και το να αποδέχεσαι το αποτέλεσμα ενός αγώνα με πίστη και σεβασμό συνιστά θεμελιώδη αρχή του fair play.

Το ίδιο ισχύει και για τις διαιτητικές αποφάσεις, που είναι ανθρώπινες και δεν θα είναι ποτέ τέλειες. Είναι ανεπίτρεπτο λόγω κάποιων αποφάσεων σε ένα τουρνουά που παίρνουν μέρος 12 χώρες και αντιμετωπίζεται όλες ως ίσες, να υπάρχουν αβάσιμες κατηγορίες που παρερμηνεύουν την αλήθεια και αμφισβητούν την ακεραιότητα του Copa America.

Τέτοιες κατηγορίες δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τη διοργάνωση, προς όλους τους παίκτες που παίρνουν μέρους και για τους εκατοντάδες επαγγελματίες της Conmebol, ενός οργανισμού που από το 2016 δουλεύει συνεχώς για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Λατινική Αμερική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.