Βραζιλία - Αργεντινή (03.30): Κοουτίνιο εναντίον Μέσι!

Ο πρώτος ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα, το πολυαναμενόμενο «σούπερκλάσικο» φέρνει τους δύο συμπαίκτες, σε συλλογικό επίπεδο, αντίπαλους σε μια αναμέτρηση που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για τον νικητή...

Βραζιλία - Αργεντινή (03.30): Κοουτίνιο εναντίον Μέσι!

Μ' έπαθλο όχι μόνο την πρόκριση στον τελικό του 46ου Κόπα Αμέρικα που θα τις καταστήσει, σχεδόν αυτόματα, φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και το υπερμεγέθες γόητρο, που συνοδεύει τα «σούπερκλασικο» των εθνικών ομάδων της Ν. Αμερικής, Βραζιλία και Αργεντινή, τίθενται αντιμέτωπες στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ένα γήπεδο «ταμπού» για τους οικοδεσπότες, αφού πριν 5 χρόνια τέτοιες μέρες υπέστησαν την βαρύτερη ήττα της ιστορίας τους (7-1) από την Γερμανία. Εκείνο που αποκλήθηκε «Μινεϊράσο». Κατά τα πρότυπα του «Μαρακανάσο», από την Ουρουγουάη, το 1950.
Τραγική ειρωνεία; Και τότε η Βραζιλία φιλοξενούσε μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο 2014) και το ματς ήταν πάλι ημιτελικός...

Μια αναμέτρηση που ξεκινά άγρια χαράματα (03.30) για τους Έλληνες φιλάθλους (αλλά και για τους Ευρωπαίους εν γένει...) και είναι πολυαναμενόμενη εκτός από το αποτέλεσμα της και γιατί άπαντες περιμένουν να δουν την εμφάνιση δύο, κυρίως ποδοσφαιριστών. Συμπαικτών σε συλλογικό επίπεδο.
Λιονέλ Μέσι και Φιλίπε Κοουτίνιο μέχρι τον περασμένο Μάη φορούσαν, ομού, τα «μπλαουγκράνα» και σήμερα θα θελήσουν να πάρουν την προσωπική τους ρεβάνς από τους αμφισβητίες τους, κλείνοντας τους τα στόματα, στο ματς - φετίχ για κάθε ποδοσφαιρόφιλο!

Αμφότεροι δεν κάνουν το καλύτερο τουρνουά κι είναι στο μικροσκόπιο όλων.
Ο Μέσι με ένα γκολ (κι αυτό από πέναλτι...).0 στο 1-1 κόντρα στην Παραγουάη, το παραδέχθηκε μάλιστα («Δεν κάνω το καλύτερο μου Κόπα Αμέρικα» είπε μετά τον προημιτελικό με την Παραγαουάη), παρότι είναι πρώτος στη λίστα με τις επιτυχημένες ντρίμπλες, ενώ ο Βραζιλιάνος έχει, ναι μεν ένα τέρμα περισσότερο (το άλλο πέναλτι, επίσης), ναι μεν συμμετέχει περισσότερο (80%) από κάθε άλλο συμπαίκτη στα γκολ της «σελεσάο», αλλά έχει να σκοράρει από την πρεμιέρα (15/06) στο 3-0 κόντρα στην Βολιβία.

Τα φώτα θα είναι πάνω τους, αφού κατά το κοινώς λεγόμενο... χρωστούν μια εμφάνιση ανάλογη των αναμφισβήτητων τους ικανοτήτων, που θα συμπαρασύρει τα αντιπροσωπευτικά του συγκροτήματα ως τον τελικό. Κάτι τέτοιο θ' αποτελούσε, άλλωστε, «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ» στο θυμικό των φίλων των ομάδων τους.

Για τον Μέσι που έχει βαρεθεί ν' ακούει (όχι αδικαιολόγητα...) ότι οι εμφανίσεις του με το εθνόσημο δεν έχουν καμιά σχέση με την εικόνα του τους υπόλοιπους 10 μήνες στην Μπαρτσελόνα και για τον Κοουτίνιο που αμφισβητήθηκε έντονα την περασμένη σεζόν στην Βαρκελώνη κι ενδεχομένως το καλοκαίρι να τον βρει σε άλλες ...πολιτείες.

Τίτε: Δεν εξουδετερώνεται, πλήρως, ο Μέσι...


Ο, Βραζιλιάνος εκλέκτορας, Τίτε, παρότι του είπαν για τον υποτονικό Μέσι δεν το ασπάστηκε, λέγοντας ότι «δεν μπορείς να τον εξουδετερώσεις πλήρως. Να προσπαθήσεις, ίσως να του περιορίσεις το πεδίο δράσης ναι».
Η Αργεντινή, πάντως, έφτασε ως εδώ χωρίς ο αρχηγός της να κάνει... παπάδες αφού το σχέδιο του Σκαλόνι με την ομάδα μαζεμένη πίσω από την μπάλα τον αναγκάζει να γυρίσει πολύ πίσω για να ξεκινήσει τις επιθέσεις της κι απέχει πολλά μέτρα από την περιοχή. Αντίθετα φάνηκε ο Λαουτάρο Μαρτίνες και δευτερευόντως ο (κολλητός του Μέσι) Σέρχιο Αγκουέρο. Ωστόσο σε τέτοιου επιπέδου ματς επιβάλλεται να «βγει μπροστά» και να πάρει την ομάδα από το χέρι.

Ο Κοουτίνιο, πάλι, που του λείπει ο πρωταγωνισμός στην Μπαρτσελόνα έχει τη δική του ευκαιρία να υπενθυμίσει τι πάστας παίκτης είναι, ελλείψει του τραυματία Νέιμαρ. Ωστόσο μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις έχει κλέψει ο Έβερτον, αφού ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ φαίνεται «μπλοκαρισμένος» ψυχολογικά μετά την κακή χρονιά του σε συλλογικό επίπεδο.



Στο κατάμεστο «Μινεϊραο» από 60.000 κόσμου(και τα ακριβά εισιτήρια των 140 ευρώ έκαναν... φτερά) θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα του να διατηρήσει την παράδοση που την θέλει όποτε φιλοξένησε Κόπα Αμέρικα να το κατακτά. Άλλωστε και στα μεταξύ τους ματς με τους Αργεντινούς οι Βραζιλιάνοι έχουν το «πάνω χέρι» (45ν. -39 ήττες - 26 ισοπ.).