Μέσι: «Η μπάλα γκελάρει σαν ...κουνέλι»!


Με τους κάκιστους αγωνιστικούς χώρους τα έβαλε, ξανά, ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής

Μέσι: «Η μπάλα γκελάρει σαν ...κουνέλι»!

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, ή τις δύο νίκες της Αργεντινής, για την αγωνιστική του εικόνα, με την φράση κατακλείδα «Δεν κάνω το καλύτερο μου Κόπα Αμέρικα» αλλά πέραν της αυτοκριτικής, που τον τιμά (και μάλλον είναι ασυνήθιστη για παίκτες του επιπέδου του...) ο αρχηγός της «αλμπισελέστε»... ξιφούλκησε, κατά των διοργανωτών του 46ου Κόπα Αμέρικα, για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων!

Το είχε κάνει μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με το Κατάρ, στο γήπεδο της Γκρέμιο, στο Πόρτο Αλέγκρε, και το επανέλαβε μετά το φινάλε του προημιτελικού με την Βενεζουέλα στο θρυλικό «Μαρακανά»: «Δεν είναι δικαιολογία για το πως παίζω, αλλά με δυσκολεύει αρκετά το να αγωνίζομαι σε τέτοια γήπεδα... Τα τερέν είναι πραγματικά μια ντροπή. Δεν μπορείς να κοντρολάρεις την μπάλα, μοιάζει με ...κουνέλι όπως γκελάρει! Είναι κρίμα που σε μια διοργάνωση σαν αυτή τα γήπεδα είναι τόσο άσχημα, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε...»

Δικαιώνει τον Μέσι ο... Τίτε!

Και για όσους, ίσως, θεωρούν ότι ο Αργεντινός προσπαθεί να βρει άλλοθι για την μέτρια αγωνιστική του εικόνα τον επιβεβαιώνει ουσιαστικά ο προπονητής που θα κληθεί να τον σταματήσει στα ημιτελικά!
Ο εκλέκτορας της Βραζιλίας, Τίτε, μετά την πρόκριση επί της Παραγουάης, στο Πόρτο Αλέγκρε είπε για το ίδιο θέμα (και για το τερέν του γηπέδου της Γκρέμιο): «Είναι γελοίο! Οι παίκτες χρειάζονταν 3 κοντρόλ για να πάρουν την μπάλα…»