«Μακρύ καυτό καλοκαίρι», μεγάλων, μεταγραφικών, επιστροφών!

Πέραν του Τσεχ που γύρισε στην Τσέλσι ως παράγων και την επικείμενη επάνοδο του Λάμπαρντ ως τεχνικού, επανέκαμψε κι ο Μπουφόν στη Γιουβέντους!

«Μακρύ καυτό καλοκαίρι», μεγάλων, μεταγραφικών, επιστροφών!

Σε... μόδα τείνουν να εξελιχθούν, μεταγραφικά, το φετινό καλοκαίρι, οι επιστροφές - και μάλιστα ηχηρότατες – κάποιων κορυφαίων παικτών στο χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι οποίοι, ενίοτε, χαρακτήριστηκαν και «προδότες», αποχωρώντας...

Την αρχή, χρονικά, έκανε ο Πετρ Τσεχ.

29 Mαϊου φόρεσε, τελευταία φορά, την προστατευτική κάσκα στο κεφάλι του και τα γάντια του τερματοφύλακα για να υπερασπιστεί την εστία της Άρσεναλ στον τελικό του Εuropa League. Aντίπαλος, στον ακροτελεύτιο αγώνα της καριέρας του, Τσέχου, εμβληματικού, γκολκίπερ, η ομάδα με την οποία συνέδεσε το όνομα του περισσότερο από κάθε άλλη. Εκείνη την εστία της οποίας υπερασπίστηκε 11 χρόνια (2004-15).
Η Τσέλσι, δίχως οίκτο, τον υποχρέωσε να μαζέψει την μπάλα 4 φορές (4-1) από την εστία του, στον τελικό του Μπακού κι άφησε τους συμπολίτες «κανονιέρηδες» για 2η σερί σεζόν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.
Ωστόσο, τρεις βδομάδες μετά (22 Ιουνίου), ο Τσεχ, με φόντο τις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ», παραλάμβανε από την Μαρίνα Γκρανόφσκαγια (δεξί χέρι του Αμπράμοβιτς) τη φανέλα της Λονδρέζικης ομάδας! Όχι δεν θα επιστρέψει κάτω από τα γκολπόστ της: ανέλαβε πόστο διοικητικό, παρά το πλευρό της Ρωσοκαναδής διευθύντριας των «μπλε».

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη – κι αφού ξεπεράστηκε...αναίμακτα, η 4ετης παραμονή του στην «επάρατη» Άρσεναλ - η επικείμενη επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι, ως διαδόχου του Μαουρίτσιο Σάρι (που πήγε στη Γιουβέντους), δεν προκαλεί δα και τόση εντύπωση!
Κι ας έφυγε το 2014 πηγαίνοντας στην Mάντσεστερ Σίτι (για μία σεζόν) και μετέπειτα στη θυγατρική της στη Νέα Υόρκη ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. Μάλιστα το πρώτο του γκολ με τους «πολίτες» ήταν κόντρα στην πρώην ομάδα του. Τέρμα που δεν πανηγύρισε. Κάτι που εκτίμησε το κοινό του «Στάμφορντ Μπριτζ», που τον υποδέχθηκε με υπέρ του πανό («Σούπερ Φράνκι Λάμπαρντ»), στην πρώτη του επίσκεψη ως αντίπαλος.
Ο Άγγλος μέσος, «σημαία» των φίλων των «μπλε», αφού αγωνίστηκε για 13 χρόνια, που συνδυάστηκαν με την αναγέννηση της ομάδας, θα είναι ο νέος μάνατζερ της, αφού έκανε το ...αγροτικό του στην Ντέρμπι, πέρσι.

Το ότι δεν επανέφερε τα «κριάρια» στην Πρέμιερ Λιγκ (ας όψεται η Άστον Βίλα, στον τελικό των πλέι οφς ανόδου) δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς που πάει σε ένα «μοντέλο» με «δικά του παιδιά», προφανώς.
Έτσι θα γίνει ο πρώτος Άγγλος τεχνικός της Τσέλσι, στα 16 χρόνια που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη. Κι ο νεότερος των προηγούμενων 11. Το «στοίχημα» για τον Αμπράμοβιτς, πλέον, είναι (και) το να αφήσει τους Λάμπαρντ και Τσεχ να δουλέψουν, γιατί δεν φημίζεται για την υπομονή του...

Ωστόσο μεγαλύτερο, αναμφισβήτητα, ντόρο, από τις προαναφερθείσες επιστροφές, έκανε εκείνη του Τζίτζι Μπουφόν στη Γιουβέντους. Ένα χρόνο πριν (30/06), ο Ιταλός – κατά πολλούς κορυφαίος γκολκίπερ που έβγαλε η γειτονική χώρα – άφηνε άφωνους άπαντες, αφού, μετά από 17 χρόνια, «χαιρετούσε». Για λόγους ακατανόητους, για τους περισσότερους, αφού η σχέση του με τον ιδιοκτήτη της Γιούβε, Αντρέα Ανιέλι, είναι φιλική και το κοινό των «μπιανκονέρι» τον λάτρευε. Υπέγραψε στην Παρί για 1+1 χρόνο, αλλά στις 5 τρέχοντος ανακοίνωσε το «διαζύγιο».

Κι αφού το όνομα του ακούστηκε από Πόρτο (ως αντί Κασίγιας, λόγω των προβλημάτων υγείας του Ισπανού), εώς ...Φλουμινένσε και Λιντς, εκείνος αντί για την Πάρμα (όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και τον πήρε η Γιούβε το 2001) επέστρεψε στη «γηραιά κυρία»!
Λέγεται ότι ο Σάρι τον θέλει για να του «φτιάχνει» τα αποδυτήρια κι ότι μετά το πέρας της (τελευταίας, μάλλον, αλλά δεν παίρνουμε όρκο...) σεζόν θ’ αναλάβει πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ή τη διοίκηση. Όπως και να’ χει, ο «ομφάλιος λώρος» που δένει τον 41χρονο γκολκίπερ με τους Τορινέζους πρέπει να είναι ισχυρός, για να δεχθεί να ‘ναι «ρεζέρβα» του Στσέζνι...

Στα ...σκαριά και του Νέιμαρ!

Ωστόσο το «κύμα» των επιστροφών, μάλλον, δεν εξαντλείται με τους προαναφερθέντες. Η Μπαρτσελόνα εμφανίζεται να έχει δρομολογημένη εκείνη που, αν συμβεί, θα μοιάζει ανήκουστη, αν αναλογιστεί κανείς πως έφυγε προ 2ετίας ο Νέιμαρ για την Παρί! Εξάλλου η «μόδα» φαίνεται πως χτυπά και την «πόρτα» μας, αφού ο Στοχ προβάρει τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ για 2η φορά. Λέτε να έχουμε και στο λιμάνι καμιά ηχηρή επιστροφή;

Για να δούμε... Το φετινό προαλείφεται ως ένα «μακρύ, καυτό καλοκαίρι». κατά τον τίτλο της γνωστής ταινίας. Κι όχι μόνο μετεωρολογικά...