Γαλλία: Υποβιβασμός και για την Αζαξιό λόγω οικονομικών παρατυπιών (pic)

Η Αζαξιό γίνεται η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται από τη δεύτερη στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας για οικονομικούς λόγους.

Γαλλία: Υποβιβασμός και για την Αζαξιό λόγω οικονομικών παρατυπιών (pic)

Μετά τις Νανσί και Σοσό, η Αζαξιό έγινε η τρίτη ομάδα της Ligue 2 που υποβιβάζεται στην παρακάτω κατηγορία (National) του γαλλικού πρωταθλήματος για οικονομικούς λόγους.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (25/6), η Αζαξιό θα υποβιβαστεί εξαιτίας παρατυπιών που παρατηρήθηκαν στον ισολογισμό της, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη (17η) με 40 βαθμούς.

Η απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της ομάδας, Λέον Λουσιάνι, ο οποίος έκανε γνωστή την πρόθεση του κλαμπ να υποβάλλει έφεση:

«Παρουσιάσαμε εγγυήσεις οι οποίες προφανώς δεν ικανοποίησαν το DNCG (National Directorate of Control and Management). Περιμένουμε την επίσημη αναφορά για τη διαδικασία και θα αντιδράσουμε ανάλογα. Θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση».

Το επίσημο «τιτίβισμα» της Αζαξιό:

Να σημειώσουμε ότι την ίδια κατάληξη είχαν και οι περιπτώσεις των Νανσί (14η με 42β.) και Σοσό (16η με 41β.), τις θέσεις των οποίων πρόκειται να πάρουν οι τρεις ομάδες που είχαν υποβιβαστεί αγωνιστικά και συγκεκριμένα οι Γκαζελέκ Αζαξιό, Μπεζιέ και Ρεντ Σταρ.