Λαουτάρο Μαρτίνες κι Αργεντίνικος Τύπος «πυροβολούν» τον Σκαλόνι!

Ο επιθετικός της Ίντερ δυσαρεστημένος, μετά την αντικατάσταση του κόντρα στην Παραγουάη, έβαλε κατά του Αργεντινού εκλέκτορα, όπως κι οι συμπατριώτες του δημοσιογράφοι, για το 1-1

Λαουτάρο Μαρτίνες κι Αργεντίνικος Τύπος «πυροβολούν» τον Σκαλόνι!

«Η ήττα φέρνει γκρίνια» λέει το γνωστότερο αθλητικό θέσφατο, αλλά κι η... ισοπαλία τα ίδια αποτελέσματα έχει στην Εθνική Αργεντινής! Η οποία δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Παραγουάη (1-1), μετά την ήττα, από την Κολομβία, στην πρεμιέρα της στο 46ο Κόπα Αμέρικα.

Το κλίμα ήταν, ούτως ή άλλως, «βαρύ» για τον Λιονέλ Σκαλόνι κι έγινε δυσχερέστερο, αφού βρέθηκε στο στόχαστρο του Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος κριτικάρισε την επιλογή του εκλέκτορα της «αλμπισελέστε» να τον αντικαταστήσει, στο 67ο λεπτό, βάζοντας στην θέση του τον Άνχελ Ντι Μαρία.

Ο άσος της Ίντερ, εμφανώς πικαρισμένος από το γεγονός, δεν ήταν καθόλου διπλωματικός με τον προπονητή του: «Δεν ξέρω γιατί βγήκα. Ήμουν καλά και θα μπορούσα να συνεχίσω. Ήταν μια ακατανόητη εξέλιξη, δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη...» δήλωσε επιβεβαιώνοντας το παρατσούκλι του «Ταύρου» («εν υαλοπωλείω» προφανώς...)

Την ίδια στιγμή ο Σκαλόνι, λίγα μέτρα παραπέρα, προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί για ένα ακόμη ματς η Αργεντινή έμεινε μακριά από την επιτυχία, τις αλλαγές του και την εξέλιξη του παιχνιδιού όπου η ομάδα του, ελέω Μέσι (που σκόραρε με πέναλτι το οποίο υποδείχθηκε ελέω VAR) και του Αρμάνι (που απέκρουσε πέναλτι) δεν έμεινε άποντη.

Ότι κι αν είπε όμως φαίνεται πως δεν βρήκε ευήκοα ώτα στον Τύπο της Αργεντινής που βάλλει, ομαδόν, εναντίον του.
«Βρίσκεται σ' απόλυτη σύγχυση και στο έλεος των λανθασμένων κι αυτοκαταστροφικών επιλογών του» είναι η κοινή συνισταμένη των δημοσιευμάτων που τον θεωρούν «υπ. αριθμ. 1» υπεύθυνο για την εικόνα της ομάδας.

Η εφημερίδα «Οle» γράφει, χαρακτηριστικά, ότι «Δεν υπάρχει μια λογική εξήγηση για τις κινήσεις του. Είναι τόσο μπερδεμένος που καταφέρνει να καταστρέψει και τις λίγες σωστές του αποφάσεις στέλνοντας τα όλα στον... βρόντο!»

«Ο Σκαλόνι «σκότωσε» την ομάδα ενώ βελτιωνόταν...»

Ακόμη σκληρότερη η, Aργεντίνικη ιστοσελίδα, «Infobae», κατά την οποία «Ο Σκαλόνι «σκότωσε» την ομάδα όταν εκείνη έδειχνε κάποια σημάδια βελτίωσης. Έχασε τον μπούσουλα και είναι ξεκάθαρα ανεπαρκής».

Το μέσο, όπως κι η εφημερίδα «La Nacion», θεωρούν ότι με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και τον Αγκουέρο στην επίθεση και τον Μέσι πιο «πίσω» η Αργεντινή ήταν πιο επικίνδυνη απ' ότι όταν μπήκε ο Ντι Μαρία κι ο σχηματισμός έγινε 4-3-3.
Το έντυπο γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο επιθετικοί συν τον Μέσι είναι ο σωστός δρόμος. Την επιλογή να μπει ο Ντι Μαρία αντί κάποιου επιθετικού δεν την κατάλαβε κανείς».
Και καταλήγει συμπερασματικά και πεσιμιστικά: «Έτσι δεν πάμε πουθενά. Ίσως πρέπει να παραδεχθούμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει μέλλον...» .