Νέος τεχνικός της Γουέστ Μπρομ ο Μπίλιτς!

O Kροάτης ανακοινώθηκε από την ομάδα της Championship για τα επόμενα 2 χρόνια κι επιστρέφει μετά από 1,5 χρόνο στην Αγγλία

Νέος τεχνικός της Γουέστ Μπρομ ο Μπίλιτς!

Ο Σλάβεν Μπίλιτς είναι ο νέος μάνατζερ της Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον. Η Αγγλική ομάδα ανακοίνωσε την πρόσληψη του 50χρονου Κροάτη για τα προσεχή 2 χρόνια και τον επαναφέρει στο Αγγλικό ποδόσφαιρο μετά τον Νοέμβρη του 2017, όταν τον είχε αποπέμψει η Γουέστ Χαμ.

Έκτοτε προπόνησε την περσινή σεζόν, για 5 μήνες, στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας και πλέον αναλαμβάνει διάδοχος του Ντάρεν Μουρ που απολύθηκε τον περασμένο Μάρτιο όταν η ομάδα της Championship ήταν 4η στη βαθμολογία.

Ενδιάμεσα είχε αναλάβει χρέη υπηρεσιακού ο βοηθός του Μουρ, Τζίμι Σαν αλλά δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Άστον Βίλα, η οποία πήρε το 3ο εισιτήριο από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου για την Premier League νικώντας στον ημιτελικό των πλέι οφ.
Όπως γίνεται αντιληπτό ο στόχος του Βαλκάνιου είναι να επαναφέρει την ομάδα στα σαλόνια του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

«Από την στιγμή που μιλήσαμε με τον Σλάβεν εκπλαγήκαμε με τον ενθουσιασμό του για την πρόκληση που του δώσαμε. Είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην Premier League και πιστεύει ότι μπορεί να το πετύχει με την ομάδα μας. Πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει. Η εμπειρία του κι η ποιότητα του είναι ότι χρειαζόμαστε» είπε, σχετικά, ο τεχνικός διευθυντής των «Μπάγκις» Λουκ Ντόουλινγκ.

Ο περι ου ο λόγος είπε σχετικά: «Θέλουμε να βελτιωθούμε αγωνιστικά κι οι ιθύνοντες της ομάδας με έπεισαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφαία κατηγορία κι ότι επιθυμούν να ηγηθώ του πρότζεκτ. Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά...»

Ο Μπίλιτς στην προηγούμενη θητεία του στην Αγγλία είχε αναλάβει την Γουέστ Χαμ το 2015 φέρνοντας την 7η την πρώτη του χρονιά και 11η τη δεύτερη, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει και την τρίτη.
Τώρα έχει τη δεύτερη ευκαιρία του στο "Νησί".