Με Λίβερπουλ - Νόριτς η «αυλαία» της νέας Premier League!

Κλήρωσε για την επόμενη σεζόν της κορυφαίας κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου κι η πρεμιέρα της περιλαμβάνει ματσάρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 

Με Λίβερπουλ - Νόριτς η «αυλαία» της νέας Premier League!

Ένα μήνα μετά το φινάλε της περασμένης σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Αγγλία και του πιο ακριβού στον πλανήτη διεξήγαγε χθες την κλήρωση για την επόμενη σεζόν.
Το πρώτο από τα 380 ματς της περιόδου 2019-20 - η οποία θα ξεκινήσει, στις 9 Αυγούστου - θα φιλοξενηθεί στο «Άνφιλντ Ρόουντ» με την αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης (αλλά και περσινής 2ης στην βαθμολογία) Λίβερπουλ με την (επανακάμψασα στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου) Νόριτς.

Η πρωταθλήτρια (για την ακρίβεια κάτοχος και των 4 εγχώριων περσινών τίτλων) Μάντσεστερ Σίτι, φιλοξενείται, την επομένη (10/08) από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και θα ξεκινήσει εκεί την υπεράσπιση των σκήπτρων της την τελευταία 2ετία.

Εξάλλου η, τρίτη της κατάταξης (και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ), Τότεναμ αντιμετωπίζει την (επίσης επανακάμψασα στην Πρέμιερ Λιγκ) Άστον Βίλα, ενώ το ματς της πρεμιέρας το δίχως άλλο είναι εκείνο μεταξύ της κατόχου του Εuropa League, Τσέλσι, η οποία φιλοξενείται από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.
Τέλος η τρίτη κατά σειρά ομάδα που επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κοντράρεται με την Μπόρνμουθ.

Για πρώτη φορά VAR και χειμερινή διακοπή!

Στα αξιοσημείωτα της φετινής σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ είναι πως κατά τα πρότυπα των υπόλοιπων μεγάλων πρωταθλημάτων (τελευταίο απ' όλα) εισάγεται το VAR το οποίο είχε δοκιμαστεί σε αγώνες Κυπέλλου και του League Cup.
Eξάλλου καινοτομία αποτελεί κι η χειμερινή διακοπή τον Φεβρουάριο!
Για την ακρίβεια σε διάστημα δύο εβδομάδων θα διεξαχθούν τα μισά ματς (5) το Σαββατοκύριακο της 8ης Φεβρουαρίου και τα υπόλοιπα το επόμενο ούτως ώστε όλες οι ομάδες να έχουν 15 μέρες ρεπό.
Εννοείται πως το έθιμο της Boxing Day ισχύει κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως η σεζόν ξεκινά με την αναμέτρηση για το Community Shield μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ στο Γουέμπλει στις 4 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Premier League

Παρασκευή, 09/08 (22.00): Λίβερπουλ - Νόριτς
Σάββατο, 10/08
14.30: Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι.
17.00: Μπόρνμουθ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι - Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον, Λέστερ - Γουλβς, Γουότφορντ - Μπράιτον.
19.30: Τότεναμ - Άστον Βίλα.
Κυριακή, 11/08
16.00: Νιούκαστλ - Άρσεναλ
18.30: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι.