Η Premier League υποκλίνεται στον Χολέμπας

Εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης του προγράμματος της νέας σεζόν στην κατηγορία, οι Άγγλοι πλέκουν το εγκώμιο του Έλληνα μπακ για την πορεία του την περσινή αγωνιστική περίοδο

Η Premier League υποκλίνεται στον Χολέμπας

Τις καρδιές των Άγγλων έχει κλέψει ο Χοσέ Χολέμπας με την πορεία του και τις εμφανίσεις του στη Γουότφορντ. Οι «σφήκες» απέκτησαν τον Έλληνα αριστερό μπακ το καλοκαίρι του 2015 από την Ρόμα δαπανώντας το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών συν άλλες 350 χιλιάδες στερλίνες με τη μορφή μπόνους και μέχρι σήμερα ο 34χρονος άσος όχι μόνο έχει δικαιώσει τους ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας για την επιλογή τους, αλλά συνεχώς γίνεται αποδέκτης εγκωμιαστικών σχολίων για τις επιδόσεις του.

Σήμερα η λίγκα της χώρας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου στα μεγάλα «σαλόνια» του πρωταθλήματος. Οι στιγμές και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν, όμως, από τη σεζόν που μόλις πριν από έναν μήνα ολοκληρώθηκε στο Νησί, παραμένουν ακόμα σημείο αναφοράς για τους Βρετανούς και το όνομα του Χοσέ Χολέμπας κατέχει ξεχωριστή θέση.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Premier League φιλοξένησε ένα αφιέρωμα στα… κατορθώματα του Έλληνα άσου με τη Γουότφορντ την προηγούμενη σεζόν, καθώς ο 34χρονος δημιούργησε 27 ευκαιρίες για την ομάδα του από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο της ιστορίας είναι πως από όλους τους αμυντικούς που αγωνίστηκαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο στον θεσμό, μόνο ο Λούκας Ντιν της Έβερτον ήταν πιο παραγωγικός σε σύγκριση με τον Χοσέ Χολέμπας με 32 ευκαιρίες για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται, το γεγονός ότι οι πέντε «ασίστ» του Χολέμπας από στημένες φάσεις απέφεραν ισάριθμα γκολ στους συμπαίκτες του, τον κατατάσσει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας για την περασμένη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου και η νέα προσπάθεια

Ο 34χρονος μπακ, που κατά τη διάρκεια της λαμπρής ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε και στη χώρα μας με την φανέλα του Ολυμπιακού και κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα με τους «ερυθρόλευκους», ολοκλήρωσε την σεζόν πέρσι με 32 εμφανίσεις και τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και στο Νησί δεν σταματούν να τον εγκωμιάζουν τόσο για την παρουσία του στις «σφήκες» όσο και την ποιότητά του.

Η Γουότφορντ ολοκλήρωσε τελικά την πορεία της στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ. Παρόλα αυτά, όμως, κατάφερε να φτάσει και μέχρι τον μεγάλο τελικό της γηραιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο, το Κύπελλο Αγγλίας, όπου ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Europa League της νέας περιόδου.

Πλέον, ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στην Πρέμιερ Λιγκ και το μόνο σίγουρο είναι πως για ακόμα μία χρονιά τα βλέμματα στην Αγγλία θα είναι στραμμένα (και) πάνω στον Χοσέ Χολέμπας και την προσπάθεια που θα καταβάλει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, η Γουότφορντ, για την επίτευξη των στόχων τους.

Για την ιστορία υπενθυμίζεται πως τον Γενάρη του 2018 η αγγλική ομάδα «έδεσε» τον Έλληνα μπακ με νέο συμβόλαιο συνεργασίας, που θα τον κρατήσει στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» ως το καλοκαίρι του 2020.