Η «σκληρή» θέση της Βαγιαδολίδ για το σκάνδαλο με τα «στημένα» στην Ισπανία

Η διοίκηση της ισπανικής ομάδας τοποθετήθηκε για το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο «Oikos» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στη χώρα της Ιβηρικής.

Η «σκληρή» θέση της Βαγιαδολίδ για το σκάνδαλο με τα «στημένα» στην Ισπανία

Εδώ και μερικές μέρες μαίνεται στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα της Ευρώπης το περιβόητο σκάνδαλο «Oikos», το οποίο έχει να κάνει με «στημένους» αγώνες και δράστες γνωστούς παίκτες όπως ο Ραούλ Μπράβο αλλά και ο Μπόρχα Φερνάντεθ.

Ο τελευταίος αγωνίζεται στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, η οποία εύλογα εμπλέκεται στο σκάνδαλο και την Τρίτη (4/6) πήρε επίσημη σχέση για την όλη υπόθεση, τονίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά για την προστασία των συμφερόντων του κλαμπ.

Οι υποψίες για το Βαγιαδολίδ-Βαλένθια άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στην Ισπανία (vid)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βαγιαδολίδ:

«Η Βαγιαδολίδ εκφράζει την έκπληξή της, την πλήρη άγνοια και την οργή της για τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα Μ.Μ.Ε. σήμερα. Δείχνουμε απόλυτο σεβασμό και συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, αλλά και με τη διοργανώτρια αρχή.

Από την πλευρά μας, θα διεξάγουμε εσωτερική έρευνα στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη Βαλένθια. Στόχος μας είναι να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θυμίζουμε ότι έχουμε ήδη κινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά του ποδοσφαιριστή Μπόρχα Φερνάντεθ.

Αισθανόμαστε πληγωμένοι και θα τρέξουμε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες κατά οποιουδήποτε προσώπου που είχε συμμετοχή σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Εργαζόμαστε για ταχεία και πλήρη αποσαφήνιση των γεγονότων. Σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας του προσωπικού μας».