Οι υποψίες για το Βαγιαδολίδ-Βαλένθια άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στην Ισπανία (vid)

Το ματς της 38ης αγωνιστικής της La Liga ανάμεσα στη Βαγιαδολίδ και τη Βαλένθια, ήταν η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έδωσε το έναυσμα για τις συλλήψεις παικτών και παραγόντων στην Ισπανία λόγω «στημένων» αγώνων.

Οι υποψίες για το Βαγιαδολίδ-Βαλένθια άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στην Ισπανία (vid)

Η αναμέτρηση της 38ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Βαγιαδολίδ και τη Βαλένθια, μέσω της οποίας οι «νυχτερίδες» εξασφάλισαν την προνομιούχο 4η θέση που οδηγεί στο Champions League, ήταν η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έδωσε το έναυσμα για τις συλλήψεις παικτών και παραγόντων στην Ισπανία λόγω «στημένων» αγώνων.

Συνελήφθη για «στημένους αγώνες» ο Ραούλ Μπράβο

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Βαλένθια ήθελε αποκλειστικά τη νίκη, ώστε να τερματίσει οριστικά 4η πάνω από Χετάφε και Σεβίλλη (όπως κι έγινε) και να πάρει αυτή το τελευταίο εισιτήριο για την έξοδο στο Champions League. Η ομάδα του Μαρθελίνο πήρε αυτό που ήθελε με σκορ 2-0, ενώ και τα δύο τέρματα που πέτυχε προήλθαν από τραγικά αμυντικά λάθη της Βαγιαδολίδ.

Δείτε τα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης:

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή «Public Mirror» του καναλιού Antena3, σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο ματς δεν «στήθηκε» από τις ομάδες, αλλά από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που εκμεταλλεύθηκαν την περίσταση προκειμένου να κερδίσουν χρήματα μέσω του στοιχήματος.

Ο Μπόρχα Φερνάντες, ένας από τους συλληφθέντες για το σκάνδαλο, ήταν βασικός στο εν λόγω παιχνίδι, το οποίο μάλιστα ήταν το τελευταίο της καριέρας του, αφού αμέσως μετά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση!