Γιατί μένει στη Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε

Η διοίκηση Μπαρτομέου δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεσμεύσει τον «τσινγκούρι» από τον καταλανικό πάγκο, παρά τον σχετικό... ντόρο στα Ισπανικά Μέσα. Διαβάστε τους τέσσερις βασικούς λόγους παραμονής του Βαλβέρδε.

Γιατί μένει στη Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε

Παρά τον... σάλο που έχουν προκαλέσει τα Ισπανικά Μέσα και τη γενικότερη αίσθηση περί πιθανής αποχώρησης του Ερνέστο Βαλβέρδε από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, εντούτοις η διοίκηση Μπαρτομέου δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεσμεύσει τον έμπειρο προπονητή.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού θα παραμείνει -τουλάχιστον προς το παρόν- στον καταλανικό πάγκο, με τα σημερινά δημοσιεύματα από την Ισπανία να αναφέρουν πως τόσο ο πρόεδρος Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου όσο και ο γενικός διευθυντής ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Σεγκούρα, δεν σκέφτονται την αποπομπή του «τσινγκούρι».

Μάλιστα, η καταλανική Sport εξηγεί αναλυτικά τους τέσσερις λόγους για τους οποίους ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει κανονικά στο προπονητικό πόστο των «μπλαουγκράνα», παρά τον αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ στο Champions League αλλά και την απώλεια του Copa del Rey ελέω... Βαλένθια.

1. Ο Μπαρτομέου θέλει να τον κρατήσει, κι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος. Ο διοικητικός επικεφαλής της Μπαρτσελόνα επιθυμεί την παραμονή του Βαλβέρδε στον πάγκο και είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

2. Δεν το επιθυμεί ο ίδιος ο Βαλβέρδε. Ο έμπειρος τεχνικός θέλει ξεκάθαρα να συνεχίσει το έργο του στη Μπαρτσελόνα, ενώ ένας ακόμη αποτρεπτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε έχει εγκατασταθεί στην πόλη με την οικογένειά του και θέλει να αποφύγει νέες μετακινήσεις.

3. Να μην ανοιχτούν καινούργια «μέτωπα». Σύμφωνα με τη Sport κάποιοι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τον Βαλβέρδε, ωστόσο αρκετοί εξ αυτών δεν θα βρίσκονται στην ομάδα την επόμενη σεζόν, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί νέο «θέμα» πέρα από τη δική τους δυσαρέσκεια.

4. Δεν θέλουν να πάρουν απόφαση εν θερμώ. Όπως τονίζει το καταλανικό Μέσο, ο Μπαρτομέου φροντίζει να παίρνει πάντα τις αποφάσεις του ψύχραιμα και δίχως βιασύνη, γι' αυτό και αποφεύγει να κάνει κίνηση αυτό τον καιρό που το ζήτημα του προπονητή της Μπαρτσελόνα «βουίζει» ανά την Ευρώπη.