Η Ευρώπη στα… πόδια του Ρέτσου

Χαμός με τον 19χρονο στόπερ και με τους Γερμανούς να τρέμουν αρπαγή το ερχόμενο καλοκαίρι από Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Άρσεναλ!

Η Ευρώπη στα… πόδια του Ρέτσου

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λεβερκούζεν σημείωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος στο παιχνίδι με τη Λειψία. Εκτός από το γκολ η απόδοση του κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο γερμανικός Τύπος αποθεώνει τον Έλληνα διεθνή, ο οποίος συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τις «ασπιρίνες».

Στη Λεβερκούζεν, πάντως, έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τον Ρέτσο και αν θα μπορέσουν να τον κρατήσουν το καλοκαίρι στην ομάδα τους. Μία ημέρα μετά το πρώτο του γκολ με τις «ασπιρίνες» και τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από τον νεαρό στόπερ φούντωσαν και πάλι. Φυσικά όλα αυτά έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο και στον Ολυμπιακό, αφού πρόκειται για ένα παιδί που προέρχεται από την Ακαδημία του συλλόγου.

Οι Γερμανοί επανέφεραν τις ομάδες που φέρονται να τον παρακολουθούν. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τους η Τότεναμ έχει στείλει και κατασκόπους για να τον παρακολουθήσουν από κοντά και τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα της. Από την Αγγλία προέρχεται και ο δεύτερος μνηστήρας και πρόκειται για την Άρσεναλ, η οποία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί για την απόκτηση του. Στη Γερμανία, πάντως, δεν ξέχασαν και τη φημολογία που αναπτύχθηκε από την Ισπανία και αφορούσε στη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί τον έχουν στα υπόψη τους, αφού στο πρόσωπο του βλέπουν τον αντικαταστάτη των Πικέ και Βερμάελεν.

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει γύρω από τον 19χρονο αμυντικό είναι πολύ μεγάλος και το δημοσίευμα των Γερμανών καταλήγει με το ερώτημα «αν θα είναι σωστό για τον Ρέτσο να φύγει το ερχόμενο καλοκαίρι από τη Μπουντεσλίγκα». Πάντως, φαίνεται πως τον περιμένει ακόμα ένα «καυτό» καλοκαίρι χωρίς να αποκλείεται και νέα μεταγραφή. Αξίζει να σημειώσουμε πως σε περίπτωση μεταγραφής του ο Ολυμπιακός δεν έχει να εισπράξει τίποτα. Στη συμφωνία που είχε γίνει με τη Λεβερκούζεν δεν υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης για τους Πειραιώτες.