Το μέλλον του Ντάρμπισαϊρ στην Ομόνοια μετά την απόλυση Αναστασίου

Πως αλλάζει η κατάσταση για τον Άγγλο πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού με την απόλυση του 46χρονου τεχνικού από τον πάγκο του κυπριακού συλλόγου

Το μέλλον του Ντάρμπισαϊρ στην Ομόνοια μετά την απόλυση Αναστασίου

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα στην Ομόνοια μετά την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου. Εξελίξεις για την καριέρα του Ματ Ντάρμπισαϊρ στην ομάδα. Οι «πράσινοι», δίχως τον Άγγλο φορ (για ακόμα μία φορά) στην αποστολή τους, ολοκλήρωσαν χθες με τον χειρότερο τρόπο την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Αν και βρέθηκαν να προηγούνται της ΑΕΚ Λάρνακας, γνώρισαν τελικά την ήττα με 2-1 από την αντίπαλό τους στην τελευταία αγωνιστική και τερμάτισαν στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτή ήταν η έκτη σερί ήττα της Ομόνοιας στην κατηγορία, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη οι «πράσινοι» κατάφεραν να πανηγυρίσουν μόλις μία νίκη σε σύνολο δέκα αναμετρήσεων, με αποτέλεσμα να μείνουν πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης ενόψει της επόμενης περιόδου.

Τόσο οι εμφανίσεις όσο και τα αποτελέσματά τους δεν άφησαν κανέναν ικανοποιημένο και πολύ σύντομα, πλέον, αναμένονται εξελίξεις, ώστε του χρόνου η Ομόνοια να δείξει ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό «πρόσωπο» και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Τα «μαύρα σύννεφα» και η απάντηση του Αναστασίου

Ο Αναστασίου συγκέντρωσε πολλά «μαύρα σύννεφα» στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο. Δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου τον ήθελαν από μέρες να πληρώνει το «μάρμαρο» της αποτυχίας. Οι ιθύνοντες των «πρασίνων» του έδειξαν την πόρτα της εξόδου, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνουν ματιές και σε προπονητές που ξέρουν την κυπριακή πραγματικότητα για να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Ήδη ακούγονται και τα πρώτα ονόματα και αφορούν τους Τόμας Κρίστιανσεν και Ρόνι Λέβι, που πέρασαν με επιτυχία από την Κύπρο κι έδειξαν πως είναι ικανοί προπονητές για να αναλάβουν μια μεγάλη ομάδα, ωστόσο οι ιθύνοντες της Ομόνοιας θα εξετάσουν κι άλλα ονόματα ώστε να κάνουν την πιο σωστή επιλογή.

«Βαρομετρικό χαμηλό» και για τον Άγγλο φορ

Πέρα όμως από τον Αναστασίου, η εφετινή σεζόν δεν ήταν θετική ούτε για τον Ματ Ντάρμπισαϊρ. Τι κι αν πέρσι τέτοιες μέρες γράφαμε για την μεγάλη του επιτυχία με την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ στο κυπριακό πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν, εν τούτοις η εφετινή περίοδος για τον Άγγλο δεν ήταν ανάλογη.

Ο πρώην φορ του Ολυμπιακού μέσα σε δύο χρονιές είχε σημειώσει 52 τέρματα, γράφοντας έτσι μία «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Εφέτος, όμως, ήρθαν τα πάνω - κάτω για τον ίδιο κι όσο απίστευτο κι αν δείχνει ο απολογισμός του την τρέχουσα σεζόν είναι μόλις δύο γκολ σε 24 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις!

Ο Ντάρμπισαϊρ αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών που τον κράτησαν μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Όπως προκύπτει όμως από δημοσιεύματα, αυτός δεν ήταν και ο μοναδικός λόγος για την χαμηλή παραγωγικότητά του. Ένας από τους βασικούς λόγους φαίνεται πως ήταν και η συνύπαρξή του με τον προπονητή του, τον Γιάννη Αναστασίου, με τον οποίο, όπως τονίζεται, υπήρχε «διαφορά φιλοσοφίας».

Η Ομόνοια αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ο 33χρονος Άγγλος, ωστόσο, έβλεπε τον προπονητή του να τον έχει συνεχώς παραγκωνισμένο στον πάγκο και το τελευταίο διάστημα σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και να βρει μία νέα ομάδα για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, βέβαια, η αποχώρηση του Αναστασίου από την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας φαίνεται πως αλλάζει την κατάσταση για το μέλλον του Ντάρμπισαϊρ. Πλέον, αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του, ωστόσο το όλο θέμα πρόκειται να ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα κατά τη συνάντηση που θα έχει ο παίκτης με τη διοίκηση.

Για τον Ντάρμπισαϊρ υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς κυπριακούς συλλόγους. Εκτιμάται, ωστόσο, πως με την του Αναστασίου ο Ντάρμπισαϊρ θα παραμείνει στις τάξεις της ομάδας και θα επιδιώξει του χρόνου να δείξει το καλό αγωνιστικό του «πρόσωπο» και να την βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους που θα θέσει.