Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ: Γολιάθ εναντίον Δαυίδ στον 138ο Τελικό Κυπέλλου Αγγλίας

Η  Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Γουότφορντ (18/5,19:00) στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό κυπέλλου Αγγλίας με τις δύο ομάδες να θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ: Γολιάθ εναντίον Δαυίδ στον 138ο Τελικό Κυπέλλου Αγγλίας

Πέφτει η αυλαία» απόψε (18/5, 19:00) της ποδοσφαιρικής σεζόν 2018-19 στην Αγγλία, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι και η Γουότφορντ τίθενται αντιμέτωπες στον 138ο τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ.

Ο φετινός τελικός μοιάζει σαν μια αναμέτρηση ανάμεσα στον Δαβίδ και τον Γολιάθ, καθώς οι δύο φιναλίστ είναι, από τη μια οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εδραιώνονται στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου και αναζητούν τίτλους κι εκτός των συνόρων, και από την άλλη οι «χόρνετς» του -άλλοτε προπονητή των Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας- Χάβι Γκράθια, οι οποίοι επέστρεψαν το καλοκαίρι του 2015 στην Premier League και παραμένουν από τότε στα «μεγάλα σαλόνια». Στα αξιοσημείωτα του τελικού συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι προπονητές των δύο ομάδων είναι Ισπανοί.

Οι «Σίτιζενς» έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη αγγλική ομάδα που θα πανηγυρίσει το τρεμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς κατέκτησαν το τρόπαιο στο League Cup και στην Premier League. Εφόσον η Μάντσεστερ Σίτι νικήσει τη Γουότφορντ, θα φτάσει τα 6 κύπελλα (σε 11 συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου), με τελευταίο το 2011 και θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Εάν, όμως, η Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας κάνει την έκπληξη και κατακτήσει το τρόπαιο στην αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη (η οποία χαρακτηρίζεται κατ' εξοχήν ως θεσμός των εκπλήξεων), θα πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της στο Κύπελλο Αγγλίας, στη μόλις δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό, μετά την ήττα από την Έβερτον στην καταληκτική αναμέτρηση του 1984.

Σε αυτή την περίπτωση, το κέρδος για τους «χόρνετς» θα είναι διπλό, καθώς θα πάρουν το «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων του νέου Europa League. Εάν, όμως, το κύπελλο κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League, θέση στο Europa League θα πάρει η Γουλβς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ