Ο Μπέκαμ, ο Φέργκιουσον και... η μοϊκάνα!

Η αποκάλυψη του Άγγλου παλαίμαχου άσου για το περιστατικό με τον Σκωτσέζο άλλοτε προπονητή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τον έστειλε να κουρευτεί στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του Κομιούνιτι Σιλντ το 2000

Ο Μπέκαμ, ο Φέργκιουσον και... η μοϊκάνα!

Μία ιστορία από το παρελθόν, όταν ακόμα αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αφηγήθηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Άγγλος παλαίμαχος μέσος αποφάσισε το 2000 να πειραματιστεί (για ακόμα μία φορά) με τα μαλλιά του και αποκάλυψε ένα περιστατικό με τον Σκωτσέζο προπονητή του στους «κόκκινους διαβόλους», ο οποίος τον έστειλε για κούρεμα λίγο πριν την έναρξη του Κομιούνιτι Σιλντ (σ. αγγλικό Σούπερ Καπ) με αντίπαλο την Τσέλσι.

«Πήγαινα στις προπονήσεις, στο ξενοδοχείο, για φαγητό με την ομάδα και φορούσα συνεχώς σκουφάκι για να μην δει τη μοϊκάνα. Όταν όμως φτάσαμε στο Γουέμπλεϊ δεν είχα άλλη επιλογή...», ανέφερε αρχικά ο 44χρονος, πλέον, «Μπεκς».

Τι έγινε όμως όταν τον είδε ο «Φέργκι»; «Ετοιμαζόμουν για τον αγώνα κι όταν είδε το νέο μου... look με πλησίασε αγριεμένος! «Πήγαινε να ξυρίσεις αυτό το πράγμα. Δεν κάνω πλάκα. Πήγαινε!». Έτσι άρχισα να ψάχνω για κάτι που θα μπορούσε να αφαιρέσει τη μοϊκάνα από το κεφάλι μου...», είπε ο Μπέκαμ.

Κλείνοντας ο παλαίμαχος μέσος υπογράμμισε: «Νομίζω πως είχε δίκιο. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγαλύτερη ελευθερία σε τέτοια θέματα αλλά τότε ο Σερ Άλεξ δεν μας επέτρεπε καν να φοράμε παπούτσια με περίεργα χρώματα».

Για την ιστορία, o Μπέκαμ ξεκίνησε κανονικά στο βασικό σχήμα της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τους Κυπελλούχους «μπλε» της Τσέλσι στο Κομιούνιτι Σιλντ με τα γκολ των Χάσελμπαϊνκ (22’) και Μέλχιοτ (73’).