Η Λάτσιο Κυπελλούχος Ιταλίας, 2-0 την Αταλάντα

Η Λάτσιο επικράτησε της Αταλάντα με 2-0 και κατέκτησε το έβδομο κύπελλο στην ιστορία της. 

Η Λάτσιο Κυπελλούχος Ιταλίας, 2-0 την Αταλάντα

Ο επεισοδιακός τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας ολοκληρώθηκε με τη Λάτσιο να νικά την Αταλάντα και να κατακτά το τρόπαιο. Οι Λατσιάλοι είχαν τον τίτλο του φαβορί και απείλησαν δύο φορές την αντίπαλη εστία, μία με τον Ατσέρμπι (14’) και μία με τον Λούκας Λέιβα (24’).

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Σιμόνε Ιντσάγκι ξεκίνησαν να ανεβάζουν στροφές αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς στα δίχτυα του Γκολίνι.

Από την άλλη η Αταλάντα μπορεί να μην είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά στο 77' σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς η προσπάθεια του Αλεχάντρο Γκόμες σταμάτησε στο δοκάρι.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση η Λάτσιο που άνοιξε το σκορ χάρη σε κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Στις καθυστερήσεις του τελικού ο Κορέα έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραίο τελείωμα σφράγισε την κατάκτηση του έβδομου κυπέλλου στην ιστορία της Λάτσιο.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Μαντσίνι, Τζιμσίτι, Μασιέλο, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (85' Πάσαλιτς), Φρόιλερ, Καστάν (85' Γκόσενς), Γκόμες, Ιλιτσιτς, Ζάπατα (85' Μπάροου).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Μπάστος (36' Ράντου), Μάρουσιτς, Παρόλο, Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο (78' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Λούλιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε (66' Καϊσέδο).