«Χαιρετάει» από τη Μπαρτσελόνα ο Φιλίπε Κοουτίνιο!

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις του και στη Βαρκελώνη εμφανίζονται αποφασισμένοι να τον παραχωρήσουν με μεταγραφή, «γλιτώνοντας» έτσι και σημαντικό ποσό που προβλέπει το συμβόλαιό του.

«Χαιρετάει» από τη Μπαρτσελόνα ο Φιλίπε Κοουτίνιο!
Ο Κοουτίνιο δεν ακούει τίποτα, όμως δεν έχει δείξει και σχεδόν τίποτα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα...

Όταν η μεταγραφή του Φιλίπε Κοουτίνιο από τη Λίβερπουλ στη Μπαρτσελόνα οριστικοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2018, στη Βαρκελώνη επικρατούσε εύλογα ενθουσιασμός με το νέο απόκτημα, καθώς άπαντες περίμεναν την αγωνιστική... εκτόξευση της ομάδας που είχε ήδη στις τάξεις της αστέρες όπως οι Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες.

Κάτι λιγότερο από ενάμιση χρόνο αργότερα, όμως, το κλίμα στο «Καμπ Νόου» για τον 26χρονο Βραζιλιάνο έχει αντιστραφεί πλήρως. Ο Κοουτίνιο όχι απλά δεν έχει δικαιολογήσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν από το ταμείο της Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του (συν 15 που έχει λάβει επιπλέον ως μπόνους), αλλά θαρρείς πως είναι διαφορετικός παίκτης από αυτόν που είχε εντυπωσιάσει για έξι σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Αποκορύφωμα της ανεπαρκούς παρουσίας του στη Βαρκελώνη ήταν η προ λίγων ημερών εμφάνισή του στο -καταστροφικό για τη Μπαρτσελόνα- παιχνίδι στο «Άνφιλντ», όπου ο Κοουτίνιο ήταν «ωσεί παρών» και αντικαταστάθηκε στις αρχές του β' ημιχρόνου. Το συγκεκριμένο ματς φαίνεται πως αποτέλεσε τη... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με την έγκυρη Marca, η διοίκηση της Μπάρτσα ήδη «ψάχνεται» για να παραχωρήσει τον Κοουτίνιο το προσεχές καλοκαίρι. Μάλιστα, υπάρχει κι ένας επιπλέον λόγος για τους «μπλαουγκράνα» να επισπεύσουν την αποχώρησή του από τη Βαρκελώνη, καθώς αν φύγει τώρα με μεταγραφή, τότε ο σύλλογος θα γλιτώσει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του με τη μορφή μπόνους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα poll το οποίο συνοδεύει το ρεπορτάζ της Marca για τον Κοουτίνο, μέσω του οποίου οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίσουν το ποσό που θεωρούν ότι θα καταφέρει να βάλει στο ταμείο της η Μπαρτσελόνα εφόσον προχωρήσει στην πώληση του παίκτη.

Το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της πτώσης της... χρηματιστηριακής αξίας του παίκτη, αφού το 48% των αναγνωστών θεωρεί πως η Μπάρτσα θα τον παραχωρήσει με λιγότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 37% επιλέγει ποσό ανάμεσα σε 80 και 100 εκατομμύρια. Χρήματα, δηλαδή, πολύ λιγότερα από τα περίπου 135 εκατ. που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής ο παίκτης στην ομάδα της Καταλωνίας...