Premier League: Το #mexritelous της Λίβερπουλ!

 Οι «κόκκινοι» με την αγωνιώδη νίκη στο Νιούκαστλ πέτυχαν ότι ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Μάντσεστερ Σίτι με τη Λέστερ ο τίτλος της Πρέμιερ Λιγκ θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική... 

 

Premier League: Το #mexritelous της Λίβερπουλ!

Tι κοινό έχουν ο μπασκετικός Ολυμπιακός κι η Λίβερπουλ; Φαινομενικά πέραν των χρωμάτων (ερυθρό - λευκό) τίποτα άλλο.
Ωστόσο την στιγμή που οι Πειραιώτες διατυμπανίζουν με το γνωστό πλέον hashtag «mexritelous» την πρόθεση τους να το... τερματίσουν, ούτως ώστε ν’ αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην ελληνική καλαθόσφαιρα, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ το εφαρμόζει, αγωνιστικά, κυνηγώντας - μέχρι τέλους - την επαναφορά των «σκήπτρων» του Αγγλικού ποδοσφαίρου στο Άνφιλντ μετά από 29 χρόνια!

Αυτό ακριβώς πέτυχε με την αγωνιώδη κι επεισοδιακή, Σαββατιάτικη νίκη της στο Νιούκαστλ επί της τοπικής ομάδας.

Ότι και να γίνει το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ ο τίτλος θα κριθεί στα 90 (άντε και λίγα παραπάνω με τις καθυστερήσεις...) τελευταία λεπτά του φετινού «μαραθωνίου» της Πρέμιερ Λιγκ.

Οπωσδήποτε μια πρόοδος για τους «ρεντς», που πέρσι είχαν τερματίσει 4οι με... 25 πόντους διαφοράς από την πρωταθλήτρια Σίτι (100 έναντι 75).

Απόδειξη της υπέρβασης τους οι 19 περισσότεροι πόντοι από την σεζόν 2017-18. Έτσι κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Γκουαρντιόλα...

Οι 94 βαθμοί είναι επίδοση που θα τους έδινε το πρωτάθλημα από το 1993 ως πρόπερσι εξαιρουμένου του 2005 και το οξύμωρο είναι ότι μπορούν να φτάσουν τους 97 και πάλι να μην το πάρουν, αφού απέναντι τους έχουν μια «μηχανή» παραγωγής ποδοσφαίρου και κατάκτησης νικών, όπως αυτή η Σίτι!

Η οποία σε δύο σεζόν έχει πάρει 192 πόντους και μπορεί να φτάσει τους 198 αλλάζοντας τα στάνταρ στην κατηγορία!

Ο βαθμός δυσκολίας για τη Λίβερπουλ μεγαλώνει αν σκεφτεί κανείς ότι σ’ αντίθεση με τους «πολίτες» κυνηγά και την πρόκριση της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ούτε εδώ τα προγνωστικά είναι υπέρ της μετά την ήττα με 3-0 στην Βαρκελώνη, αλλά την προσεχή Τρίτη θα κυνηγήσει την ανατροπή στο «Άνφιλντ» δεδομένης της αγωνιστικότητας που έδειξε όλη την σεζόν, δείγματα της οποίας είδαμε και στο Νιούκαστλ.

Εκεί όπου παρά τον τραυματισμό του Σαλάχ ο Κλοπ έβγαλε πάλι τον «άσο από το μανίκι» που λέγεται Οριγκί. Όπως είχε κάνει και κόντρα στην Έβερτον. Εκεί όπου το νικητήριο γκολ ήρθε από συνεργασία δύο αλλαγών του (ασίστ Σακίρι).

Δίνοντας, έτσι, απαντήσεις, ουσιαστικά, σ’ όσους του χρέωσαν λάθη στο κοουτσάρισμα του στο «Καμπ Νόου».

Η ομάδα του στο φινάλε της σεζόν ενδέχεται να μείνει άτιτλη (όπως συνέβη και τα προηγούμενα 6 χρόνια άλλωστε...) αλλά οι υποστηρικτές της λίγα μπορούν να προσάψουν σ’ εκείνον και τους παίκτες του, αναφορικά με την αγωνιστικότητα και την αφοσίωση τους στον στόχο.

Εξάλλου, με την, μοντέρνα κι επιθετικογενή προσέγγιση τους στο παιχνίδι έχουν καταφέρει να κερδίσουν συμπάθειες και στις τάξεις των ποδοσφαιρόφιλων, όντες ευχάριστοι στο μάτι.