Κρεμάει τα παπούτσια ο Τσάβι!

Ο Καταλανός άσος, στα 39 του χρόνια, επιβεβαίωσε ότι η τρέχουσα σεζόν είναι η τελευταία του ως ποδοσφαιριστής, αλλά κι ότι προτίθεται ν' ασχοληθεί με την προπονητική.

Κρεμάει τα παπούτσια ο Τσάβι!

Το είχε πει σε διάφορες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, αλλά το επανέλαβε και πρέπει να θεωρείται, πλέον, γεγονός: η τρέχουσα σεζόν είναι η τελευταία της ποδοσφαιρικής καριέρας του Τσάβι Ερνάντεθ!

Ο οποίος σε ηλικία 39 ετών πήρε την μεγάλη απόφαση να κρεμάσει τα εξάταπα του και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Στον Καταλανό αρτίστα της μπάλας απομένουν οι τρέχουσες υποχρεώσεις του με την Αλ Σαντ, τόσο εγχώριες (του Κατάρ), όσο κι εκείνες στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ, πριν ξεκινήσει την καριέρα του στους πάγκους.

Την απόφαση του την ανακοίνωσε με άρθρο του στο «Generation Amazing», ένα κοινωφελές πρότζεκτ με το οποίο συνεργάζεται κι εξαιτίας του οποίου βρέθηκε πρόσφατα στην Ινδία.

«Αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν ως παίκτης, αλλά επιθυμώ το μέλλον να με βρει προπονητή» είπε ο μεγάλος άσος.

Η φιλοσοφία του...

Ο οποίος, εν συνεχεία εξήγησε το ποδόσφαιρο που ευαγγελίζεται και το οποίο διέπεται από τις αρχές του Κρόιφ: «Η φιλοσφοφία μου ως προπονητής αντικατοπτρίζει το στυλ που εφαρμόσαμε κατά τη διάρκεια πολλών ετών, υπό την επιρροή του Γιόχαν Κρόιφ στην «Μασία» και έχει ως κύριο εκπρόσωπο την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Λατρεύω το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, το επιθετικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο της κατοχής. Το ποδόσφαιρο όπως μάθαμε όταν είμασταν μικροί...»

Ο Τσάβι, που ήδη έχει πάρει μαθήματα προπονητικής στα πάτρια εδάφη («συμμαθητής» με τους Ραούλ Γκονζάλεθ και Τσάμπι Αλόνσο μεταξύ άλλων...) κι είναι έτοιμος να πάρει δίπλωμα επιπέδου «UEFA PRO», που θα του δώσει το δικαίωμα να προπονεί επαγγελματικά.