«Ανοικτό» Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με περισσότερα ματς!

Αυτό το μήνυμα στέλνει η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ΕCA) ενόψει της έκτακτης Γ.Σ. που συγκαλεί για τις αλλαγές που επιδιώκει να επιφέρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

«Ανοικτό» Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με περισσότερα ματς!


Σε νέα φάση ζυμώσεων μπαίνει η προσπάθεια των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, που πιέζουν - μέσω του επίσημου οργάνου τους, της ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων) - την UEFA, για αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ και την μετάλλαξη του σε «Σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ» από το 2024.

Ο πρόεδρος της ΕCA (και της Γιουβέντους) Αντρέα Ανιέλι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των 232 μελών της, για το διήμερο 6-7 Ιουνίου, στην Μάλτα, αλλά ήδη έχει διαρρεύσει η ημερήσια διάταξη, η οποία αφορά τις αλλαγές που κυοφορούνται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και περιλαμβάνουν - εκτός από περισσότερα ματς (που είναι το βασικό ζητούμενο...) - άνοδο κι υποβιβασμό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα πρότυπα του, τωρινού, Europa League που ο νικητής του παίζει στο επόμενο Champions League.

Επιπλέον φέρεται να έχει υπάρχει διαβεβαίωση διασφάλισης του ότι η νέα διοργάνωση θα είναι «ανοικτή» κι όχι «κλαμπ δια ολίγους» βάσει των επιτυχιών του παρελθόντος και της εμπορικής τους αξίας.

Το «αγκάθι» του Σαββατοκύριακου...

Ίσως αυτό να είναι το «αντίδωρο» για τις αντιδράσεις που φέρονται να υπάρχουν και στα ενδότερα της ΕCA για την προσπάθεια της ώστε από το 2024 η διοργάνωση να διεξάγεται τα (απείρως εμπορικότερα από τις καθημερινές...) Σαββατοκύριακα.

Κίνηση που φέρνει στα ...χαρακώματα την Ένωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων με τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, τα οποία φοβούνται, δικαιολογημένα, απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά αφορούν το Champions League μετά το 2024, αφού και την 3ετία 2021-24 έχει «κλειδώσει» η διεξαγωγή του με την τωρινή μορφή.

Την ίδια στιγμή που το Europa League θα γιγαντωθεί (48 από 32 ομάδες), ενώ υπάρχει στα ...σκαριά από την UEFA και τρίτη Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας