Αντρέα Πίρλο: Ο «Mozart» των γηπέδων και του οίνου (vid)

Το fosonline επιχειρεί να κάνει μία ανασκόπηση στην καριέρα του Αντρέα Πίρλο παρουσιάζοντας μερικές άγνωστες πτυχές της ζωή του με αφορμή τα 40α γενέθλια του.

Αντρέα Πίρλο: Ο «Mozart» των γηπέδων και του οίνου (vid)

Ο «Mozzart» η αλλιώς Αντρέα Πίρλο γεννήθηκε στις 19 Μαΐου στο Φλέρο της Ιταλίας. Έχει δύο αδέρφια τον Ιβάν και την Σίλβια Πίρλο. Μεγάλωσε στην πόλη της Μπρέσια όπου και αναπτύχθηκε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο με την ομώνυμη ομάδα.

Ο Πίρλο ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός στην Μπρέσια όμως με τον καιρό εξελίχθηκε και ξεκίνησε να παίζει στην μεσαία γραμμή. Του άρεσε να ελέγχει το παιχνίδι και ποτέ του δεν κρυβόταν έχοντας πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην Μπρέσια αγωνίστηκε 4 χρόνια από το 1994-1998 και κατέκτησε έναν τίτλο Serie B.

Το 1998 ήρθε η επιβράβευση με την μεταγραφή στην Ίντερ όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελε καθώς δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής με την ομάδα του Μιλάνο να τον στέλνει τελικά δανεικό στην Ρετζίνα και στην Μπρέσια.

Το 2001 κάνει το μεγάλο βήμα και πάει στην Μίλαν. Ο Κάρλος Αντσελότι που ήταν και ο άνθρωπος που του έδωσε έμπνευση ώστε να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, έβλεπε κάτι στον Πίρλο που κανένας άλλος δεν είχε δει μέχρι τότε. Με την Μίλαν έγινε ένα παίκτης παγκοσμίου κλάσης και μαζί με τον Τζενάρο Γκατούσο δημιούργησαν ένα απίστευτο δίδυμο στην μεσαία γραμμή των «ροσονέρι» για αρκετά χρόνια. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας (2004, 2011), ένα κύπελλο (2003), δυο Τσάμπιονς Λιγκ (2003,2007).


Το 2011 αποχωρεί από το Μιλάνο και μετακομίζει στο Τορίνο και στην Γιουβέντους. Με την Βέκια Σινιόρα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2012-13-14-15), δύο Supercoppa Ιταλία (12-13) και ένα Κύπελλο Ιταλίας το 2015. Με την Γιουβέντους έφτασε μέχρι το τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ το 2015 όπου και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 3-1.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στην Νιου Γιορκ Σίτι στο αμερικάνικο πρωτάθλημα , όπου και παρέμεινε για δύο χρονιές. Στις 6 Νοεμβρίου του 2017 ανακοίνωσε το τέλος της λαμπρής καριέρας του σε ηλικία 38 ετών.

Οικογένεια

Το 1999 γνωρίζει την Ντέμπορα Ροβερσι και δύο χρόνια αργότερα παντρεύονται. Απέκτησαν δύο παιδιά τον Νίκολο και την Άντζελα. Ο γάμος τους πέρασε από 40 κύματα με τον Πίρλο να μην είναι χαρούμενος καθώς ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος σε αντίθεση με την σύζυγο του. Το 2014 χωρίζουν και ο Πίρλο γνώρισε την Βαλεντίνα Μπαλντίνι με την οποία το 2017 έκαναν δύο παιδιά τον Λεονάρντο και τον Τομασο.

Επιχειρήσεις Οίνου

Ο Πίρλο εκτός από την λατρεία του στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι είναι οινοπαραγωγός. Διαθέτει έναν μεγάλο αμπελώνα κρασιού στην Ιταλία όπου παράγει περίπου 15-20.000 φιάλες το χρόνο.

Η νύχτα στην Κωνσταντινούπολη


Μετά την ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Λίβερπουλ το 2005 σκέφτηκε να σταματήσει από το ποδόσφαιρο το παραδέχθηκε στην αυτοβιογραφία του λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Σκεφτόμουν να σταματήσω επειδή μετά την Κωνσταντινούπολη τίποτα δεν είχε πια νόημα. Ο τελικός με έκανε να πεθαίνω από ασφυξία. Στο μυαλό των περισσοτέρων, ο λόγος που χάσαμε στα πέναλτι ήταν ο Γέρζι Ντούντεκ... ο πόνος όμως γινόταν μεγαλύτερος όταν με τον καιρό συνειδητοποιούσαμε ότι εμείς είχαμε την ευθύνη. Πώς έγινε δεν ξέρω αλλά γεγονός παραμένει πως όταν το απίθανο γίνεται πραγματικότητα κάποιος γαμ@@ται, σε αυτή την περίπτωση, όλη η ομάδα''. Μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα πήρε την εκδίκηση του όταν και κέρδισε την Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League με 2-0.

Ψευδώνυμα

Στη Εθνική ομάδα της Ιταλίας οι συμπαίκτες του τον φώναζαν "αρχιτέκτονα" λόγω του τρόπου με το οποίο έπαιζε. Επηρέαζε το παιχνίδι της ομάδας του μέσω της γρήγορης σκέψης που είχε και την ικανότητα να βλέπει τις κινήσεις των συμπαικτών του.

Η ζωή και η ποδοσφαιρική καριέρα του Αντρέα Πίρλο μπορεί να πέρασε πολλά αμφισβητήθηκε από πολλούς στο ξεκίνημα της καριέρας του αλλά εκείνος με δουλειά απάντησε στους επικριτές του με τον καλύτερο τρόπο.

Η απάντηση είναι στo βίντεο που ακολουθεί: