Έχει και... διαιτητολογία το ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Ο Γκουαρντιόλα κατηγόρησε τον Σόλσκιερ ότι προσπαθεί να επηρεάσει το διαιτητή με τα λεγόμενα του στην συνέντευξη Τύπου!

Έχει και... διαιτητολογία το ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Όποιος νομίζει ότι η διαιτητολογία είναι αποκλειστική ενασχόληση των Ελλήνων, άντε των Μεσόγειων εν γένει, πλανάται πλάνην οικτρά!

Απόδειξη τα όσα συνέβησαν στην συνέντευξη τύπου του Πεπ Γκουαρντιόλα. Όχι μετά το ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά ενόψει του κρίσιμου αγώνα!

Ο Καταλανός μάνατζερ κατηγόρησε τον ομόλογο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ότι προσπαθεί να επηρεάσει τον ρέφερι, Αντρέ Μάρινερ λέγοντας ότι η πίεση που ασκεί στην μπάλα η Σίτι γίνεται με αντικανονικό τρόπο («Έχουν τόσους πολλούς παίκτες μπροστά ώστε μπορείς να δεις ξεκάθαρά ότι προσπαθώντας να ανακτήσουν την μπάλα κάνουν φάουλ. Πρέπει να παίζουμε γρήγορα. Αν χρειαζόμαστε 2-3 επαφές με την μπάλα δεν γίνεται. Ωστόσο δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά του διαιτητή...»): «Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στο να επηρεάσει το διαιτητή. Φυσικά...»

Ωστόσο επεσήμανε ότι η προσπάθεια του Σκανδιναβού θα πέσει στο κενό: «Νομίζω ότι δεν καταφέρει τίποτα γιατί εμείς δεν κάνουμε αυτά που λέει..»

Εξάλλου πληροφορούμενος ότι ο τεχνικός, των «κόκκινων διαβόλων», είχε πει ότι θα πρέπει οι παίκτες του να είναι έτοιμοι να δεχθούν χτυπήματα («Θα υπάρχουν πολλά φάουλ. Θα σας χτυπήσουν στους αστραγάλους και στις φτέρνες, θα σας κλωτσήσουν πολύ») αντέδρασε: «Είπε τέτοιο πράγμα; Με 65% και 70% κατοχή μπάλας; Πως θα το κάνουμε αυτό; Δεν μου αρέσει τέτοια προσέγγιση. Η ομάδα μου δεν είναι φτιαγμένη έτσι. Κάθε άλλο...»

Υπέρ του Καταλανού οι αριθμοί

Η δυσαρέσκεια που "διαρρέεται" από την πλευρά της Σίτι είναι έντονη αφού οι αριθμοί δικαιώνουν τον προπονητή της: οι «σίτιζενς» είναι 15οι στη λίστα με τις ομάδες της Premier League, πoυ κάνουν τα περισσότερα φάουλ, ενώ η συμπολίτισσα τους 7η (170 έναντι 195).

Nωρίτερα ο Ίβηρας είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ότι κατευθύνει τους παίκτες τους να κάνουν «φάουλ τακτικής», ούτως ώστε να μην βρίσκονται οι ομάδες του εκτεθειμένες σε αντίπαλες αντεπιθέσεις.

«Στα 10 χρόνια της προπονητικής μου καριέρας ποτέ δεν προετοίμασα μια ομάδα μου κατ' αυτόν τον τρόπο. Ποτέ. Ενίοτε στο ποδόσφαιρο γίνονται φάουλ επειδή οι κινήσεις είναι πάρα πολύ γρήγορες. Ωστόσο ποτέ δεν έδωσα τέτοια οδηγία. Μετά το τέλος του αγώνα μπορείτε να ρωτήσετε τον Σόλσκιερ τι εννοούσε, στην συνέντευξη Τύπου...»