«Βλέπει» τίτλο ο Μποτία στη Σαουδική Αραβία

Ο Ισπανός άλλοτε στόπερ του Ολυμπιακού πέτυχε το νικητήριο γκολ (1-0) της Αλ Χιλάλ στον αγώνα κόντρα στην Αλ Αχλί και την οδήγησε ένα «βήμα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος

«Βλέπει» τίτλο ο Μποτία στη Σαουδική Αραβία

Μία «ανάσα» από την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ Χιλάλ βρίσκεται ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός στόπερ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας του στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Αλ Αχλί για την 27η αγωνιστική στην κατηγορία, καθώς με το τέρμα που σημείωσε της χάρισε τη νίκη με 1-0 και συνάμα την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα, λίγο πριν το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στο θεσμό.

Ο 30χρονος μπακ βρήκε δίχτυα στο 43ο λεπτό της συνάντησης και με το τρίποντο αυτό η Αλ Χιλάλ προσπέρασε στην «κεφαλή» της κατάταξης την Αλ Νασρ και την άφησε πίσω της με δύο πόντους λιγότερους. Η Αλ Νασρ, που έχει στον πάγκο της τον άλλοτε τεχνικό της Μπενφίκα, Ρούι Βιτόρια, ηττήθηκε στην έδρα της με 3-2 από την Αλ Ιτιχάντ και το αξιοσημείωτο όσον αφορά το συγκεκριμένο ματς είναι ότι τα δύο από τα τρία τέρματα που δέχτηκε (η Αλ Νασρ) τα πέτυχε ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς.

Πλέον, για το φινάλε της τρέχουσας περιόδου στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές, κατά τις οποίες η Αλ Χιλάλ του Μποτία θα κληθεί να δώσει συνέχεια στα θετικά της αποτελέσματα ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος της ιστορίας της αλλά και τρίτου σερί.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η Αλ Χιλάλ ενισχύθηκε τον περασμένο Γενάρη με τον Ιταλό επιθετικό, Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, ο οποίος βέβαια δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Αλ Αχλί, ενώ στον ίδιο σύλλογο βρίσκεται και ο Μπαφετιμπί Γκομί, γνωστός από την καριέρα του σε Λιόν και Σουόνσι. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ζόραν Μάμιτς, ο οποίος στο παρελθόν είχε προσληφθεί στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως υπηρεσιακός τεχνικός από τον αδερφό του και πρόεδρο του κροατικού συλλόγου, Ζντράβκο Μάμιτς.

Ο Ολυμπιακός, ο Ζόρζε Ζεσούς και το παρθενικό τρόπαιο

Ο Αλμπέρτο Μποτία είχε έρθει στη χώρας μας για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» το καλοκαίρι του 2014. Έχοντας ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τη Σεβίλλη έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και στο διάστημα της παρουσίας του στον θρύλο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο. Συνολικά πήρε μέρος σε 106 αναμετρήσεις των «ερυθρόλευκων» σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 10 γκολ, ενώ παράλληλα μοίρασε και δύο «ασίστ».

Πέρσι τον Ιούνιο αποχώρησε από το «Γ. Καραϊσκάκης» και μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία, όπου έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Χιλάλ, με προοπτική ανανέωσης για ένα ακόμα έτος. Ο Ισπανός, μάλιστα, ήταν και το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ζόρζε Ζεσούς, που εκείνη την περίοδο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας έπειτα από την τριετή του «θητεία» στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο 64χρονος Πορτογάλος προπονητής, ωστόσο, αποχώρησε από το πόστο του τον περασμένο Γενάρη και τον διαδέχτηκε ο Ζόραν Μάμιτς.

Στους πρώτους κιόλας μήνες της καριέρας του στη νέα του ομάδα ο Μποτία κατέκτησε το πρώτου του τρόπαιο. Ήταν το εγχώριο Σούπερ Καπ, όταν η Αλ Χιλάλ επιβλήθηκε 2-1 της Αλ Ιτιχάντ. Μέχρι σήμερα ο Ισπανός στόπερ έχει πραγματοποιήσει 27 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 24 είναι για το πρωτάθλημα και έχει στεφθεί δύο φορές σκόρερ στην κατηγορία.