Λαπόρτα: «Δύσκολο να είσαι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή την εποχή...»

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μίλησε για τη φετινή ομάδα των «μπλαουγκράνα», τη δουλειά του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο και την ενδεχόμενη απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να... πικάρει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Λαπόρτα: «Δύσκολο να είσαι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή την εποχή...»

Ο Ζοάν Λαπόρτα συνέδεσε το όνομά του με μια από τις «χρυσές» εποχές της Μπαρτσελόνα, καθώς επί προεδρίας του η ομάδα της Καταλωνίας σάρωσε τόσο τους εγχώριους όσο και τους ευρωπαϊκούς τίτλους, κερδίζοντας 12 τρόπαια εκ των οποίων τα 6 την ίδια χρονιά (2009), αριθμός ρεκόρ για ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Πλέον ο 56χρονος δικηγόρος και πολιτικός δεν ασχολείται ενεργά με το άθλημα, ωστόσο η άποψή του έχει πάντοτε ενδιαφέρον και ιδιαίτερη βαρύτητα. Στο πλαίσιο ενός διεθνούς ποδοσφαιρικού συνεδρίου, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μίλησε σε ισπανικά Μέσα για πολλά θέματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα:

Για τη φετινή πορεία της Μπαρτσελόνα: «Μέχρι στιγμής η χρονιά είναι καλή και ελπίζουμε στο τέλος να αποδειχθεί εξαιρετική. Όλα εξαρτώνται από εμάς, αφού η ομάδα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τα πάντα φέτος. Είναι ήδη μια μεγάλη σεζόν και με λίγη τύχη η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει όλους τους τίτλους».

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας και τη δουλειά του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Πρέπει μια ομάδα να έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις εποχές και στους παίκτες που διαθέτει. Με αυτή την έννοια, ο Βαλβέρδε κάνει πολύ καλή δουλειά, το σύστημα της Μπαρτσελόνα μερικές φορές εφαρμόζεται με απόλυτο τρόπο και κάποιες άλλες λίγο λιγότερο, αλλά η ομάδα προσαρμόζεται στις συνθήκες.

Η Μπαρτσελόνα παραμένει πιστή στο σύστημα που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια ραχοκοκκαλιά με έναν τερματοφύλακα που παίζει πολύ καλά με τα πόδια (σ. Τερ Στέγκεν) και τους Πικέ, Μπούσκετς, Λέο, ενώ ενσωματώνει σιγά-σιγά και παίκτες όπως ο Αλενιά και ο Σέρχι Ρομπέρτο. Νομίζω ότι το σύστημα παραμένει και είναι ένα από τα "κλειδιά" για την επιτυχία».

Για την πιθανή απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν: «Αυτό θα το αποφασίσουν στην ομάδα, όμως νομίζω ότι τα χρήματα που αναφέρονται για τη μεταγραφή είναι υπερβολικά. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες με μεγάλες προοπτικές που μπορούν να κάνουν τη δουλειά που κάνει ο Γκριεζμάν.

Ένας παίκτης θα πρέπει να θέλει να έρθει στη Μπαρτσελόνα. Ο συγκεκριμένος είναι πολύ καλός, αλλά είχε την ευκαιρία να έρθει πέρσι και δεν το έκανε. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, το... τρένο πέρασε! Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη Μπάρτσα».

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι δύσκολο να είσαι λάτρης της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή την εποχή. Σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα και πρέπει να σκεφτούν από τώρα τις... διακοπές. Είναι πολύ σκληρό. Δεν θέλω να είμαι ασεβής με κανέναν, διότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όμως ό,τι είναι καλό για εμάς που είμαστε Μπαρτσελόνα είναι κακό γι' αυτούς και το αντίστροφο...».