Πόσο πουλάει η Λέστερ τον Σλιμανί

Ο Αλγερινός φορ που προτάθηκε στον Ολυμπιακό είναι μία ιδιαιτέρως «αλμυρή» περίπτωση και φαίνεται από τις απαιτήσεις των «αλεπούδων».

 

Πόσο πουλάει η Λέστερ τον Σλιμανί

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ξεμπερδεύει με τις περιπτώσεις των Φορτούνη και Σα, ενώ θα «τρέξει» και τις υποθέσεις από την εγχώρια αγορά (Ντουρμισάι, Βέλεθ, Ματέο Γκαρσία ή Μπρούνο), οι προτάσεις στα γραφεία της ΠΑΕ από ξένους ατζέντηδες καταφθάνουν με μορφή... καταιγίδας.


Ο Ισλάμ Σλιμανί έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους» εδώ και 20 μέρες. Είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά και ο Πέδρο Μαρτίνς επειδή τη σεζόν 2015-16 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (27 γκολ).


Από την άλλη είναι και μία ιδιαιτέρως «αλμυρή» περίπτωση. Ο 30χρονος Αλγερινός φορ που παίζει δανεικός στη Φενέρμπαχτσε από την Λέστερ, έχει ειδοποιηθεί από τους Τούρκους ότι δεν πρόκειται να γίνει χρήση της οψιόν αγοράς και είναι πλέον υποχρεωμένος το καλοκαίρι να επιστρέψει στις «αλεπούδες».


Και οι Άγγλοι όμως έχουν αποφασίσει να τον παραχωρήσουν. Αυτό που ξέραμε εώς τώρα ήταν ότι το συμβόλαιο του παίκτη κυμαινόταν ανάμεσα στα 3,5 με 4 εκ. ευρώ ετησίως, λεφτά που δεν μπορεί να τα βρει στην Ελλάδα αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.


Τις τελευταίες ώρες προστέθηκε και άλλο ένα στοιχείο. Η Λέστερ που τον είχε αποκτήσει με 30 εκ. ευρώ από την Σπόρτινγκ, τον κοστολογεί πλέον με 10 εκατομμύρια. Υπάρχει μία χασούρα 20 εκατομμυρίων, αλλά και πάλι, αυτό το «δεκάρικο» θεωρείται μεγάλο ποσό για να δαπανηθεί για τον 30χρονο Σλιμανί που συν τοις άλλοις δεν προέρχεται και από κάποια σούπερ σεζόν στην Τουρκία (5 γκολ σε 25 παιχνίδια).